Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui ja funciona el canvi de sentit de circulació del carrer Jaume I i adjacents.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TvBlanesAvui ja funciona el canvi de sentit de circulació del carrer Jaume I i adjacents.

Durant tota la nit han estat treballant els operaris per canviar els senyals de trànsit i d’informació, així com per pintar la senyalització horitzontal, sota la supervisió dels efectius de la Policia Local de Blanes.

Avui a les 6 del matí ja ha començat a funcionar el nou sentit de circulació al carrer Jaume I així com a dos dels carrers adjacents: Pep Ventura i Riera Alta.

D’aquesta manera, des d’avui mateix els vehicles que circulen pel carrer Ample i volen sortir de Blanes poden fer-ho girant a la plaça Solidaritat per Jaume I.

Simultàniament, també s’ha invertit el sentit circulatori dels carrers Pep Ventura -que ara connecta la zona del mercat de Mas Enlaire amb Jaume I-, i Riera Alta, que connecta la girola de la plaça de l’escorxador amb la plaça 11 de Setembre.

El tancament de la circulació al tram nord de la rambla Joaquim Ruyra a conseqüència de l’estat del calaix soterrat de la riera, que va comportar danys estructurals en un edifici d’aquest carrer, es va haver de fer efectiu el passat mes d’octubre. Això va provocar molts inconvenients circulatoris, canvis en les línies dels autobusos urbans, així com molèsties veïnals.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que aquest matí ha comprovat in situ com estava funcionant el nou sentit circulatori, ha recordat: “La Policia Local i l’empresa del servei de transport urbà s’ho han estat mirant a fons perquè poguessin girar els autobusos amb total seguretat. Finalment s’ha pogut aconseguir una sortida còmoda i molt més ràpida que fins ara, sense amoïnar com ho estaven els veïns de Sa Massaneda i del carrer Antiga”.

Per dur a terme el canvi de circulació s’han hagut de fer diverses actuacions prèvies que es van iniciar dimecres passat i que han continuat des de llavors per tenir-ho tot a punt per avui dimarts.

Va ser ahir a la nit quan, sota la coordinació dels efectius de la Policia Local de Blanes, es van fer els darrers treballs que no podien avançar-se mentre la circulació estigués en marxa.

Paco Rodríguez, sergent responsable de Trànsit i Mobilitat de la Policia Local de Blanes, explicava ahir, quan tot just eren quarts de 12: “El que estem fent és consolidar i posant a la pràctica tot el projecte que hem estat dissenyant sobre el paper, després de fer diverses proves sobre el terreny”.

Durant aquesta nit, doncs, s’ha estat fent el canvi dels senyals de trànsit, així com els d’informació general, a tota la zona que comprèn el canvi de circulació.

També s’han hagut de pintar les indicacions dels nous sentits circulatoris de senyalització horitzontal i d’altres elements al vial per on circulen els vehicles i els vianants.

Els operaris van iniciar la feina a les 10 de la nit amb l’objectiu de tenir-ho tot enllestir a primera hora del matí. Quedava per endavant una llarga nit de treball que ha culminat pels volts de les 6, quan s’ha començat a obrir al trànsit el nou sentit circulatori.

Totes aquestes actuacions estan valorades en 4.900 euros pel que fa als treballs que s’han hagut de fer a les voreres per permetre a la circulació dels autobusos els nous girs que han de realitzar.

D’altra banda, aquest matí s’han enllestit els canvis de mecanització i control dels diferents grups de semàfors que hi ha a tota la zona afectada, uns treball que tenen un cost de 900 euros.

Durant els primers dies en què estigui funcionant aquesta nova circulació s’ha incrementat la presència d’agents de la Policia Local de Blanes, que informaran els ciutadans i conductors i que vetllaran per la seva seguretat a la zona on s’han fet les modificacions.
Data de realització: 04/03/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300