Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continuen els actes del Mil·lenari de la Verge amb l’Aplec del Vilar.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Vilar_ObreriaContinuen els actes del Mil·lenari de la Verge amb l’Aplec del Vilar.

En motiu de l’Aplec del Vilar, que se celebra dimarts vinent, festivitat local a Blanes, el bisbe de Girona Francesc Pardo, presidirà la missa que es farà al Santuari de la Mare de Déu del Vilar.

Després de l’èxit que va significar el passat mes de març la participació a l’Aplec dels Perdons de Lloret, la comissió que organitza els actes del mil.lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar ha volgut donar especial relleu a aquesta tradicional festa de l’aplec.

El proper 10 d’abril, coincidint amb el dimarts de pasqua, festivitat local a Blanes, el Santuari que presideix la imatge de la verge acollirà el tradicional Aplec del Vilar que, com a mínim, se celebra a Blanes des del segle XVII.

Enguany, per donar encara més relleu al Mil.lenari d’aquest 2012, l’ofici solemne de l’aplec serà presidit pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo. També comptarà amb l’assistència de Josep Maria Sanromà, monjo i rector del Santuari de Montserrat, com a deferència envers el Santuari del Vilar de Blanes.

Els actes començaran a les 11 del matí, amb una missa en sufragi de tots els benefactors i devots de la Mare de Déu del Vilar, i continuaran a 2/4 d’1 de la tarda, amb l’ofici solemne. Les activitats també comptaran amb la participació de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, regidors del consistori, els membres de la Obreria del Vilar i d’altres representants locals.

Després d’un dinar de germanor, els actes continuaran a 2/4 de 5 de la tarda, amb el rosari i novena a la Mare Déu. Finalment, a les 5 hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla del Col.legi Santa Maria.

Durant aquesta audició, es tocarà la sardana “Aplec del Vilar”, de Frederic Pujol. Aquesta peça es va estrenar fa molts anys en motiu de l’aplec, i ara s’ha volgut recuperar en motiu dels actes celebratius del mil.lenari.

Val a dir que, per a tots aquells blanencs i blanenques que vulguin desplaçar-se fins el Santuari del Vilar, hi haurà un servei d’autocars per anar i venir que sortiran des de la plaça Catalunya des de les 9 del matí i fins a les 20h.

A Blanes, l’Aplec del Vilar tanca els actes de setmana santa que se celebren al municipi, i que s’enceten avui dijous amb el canvi de penó i relleu del capità dels Manaies de Blanes.

Divendres sant, els Manaies de Blanes desfilaran per fer l’anunci de la processó a 2/4 de 10 de la nit, seguida per la Processó Penitencial del Sant Crist. Finalment, el diumenge de pasqua, a partir de les 11 del matí, es farà la Processó del Ressucitat i el Cant de l’Àngel.

Seguint amb els actes del Mil.lenari, el Santuari del Vilar també va acollir el passat dilluns la recuperació de l’Aplec Infantil del Vilar.

Més enllà dels infants que fan la catequesi, també van assistir els escoltes de l’agrupament Pinya de Rosa, que van ajudar en la organització de l’esdeveniment. Durant la vetllada, que es va allargar des de les 10 del matí fins les 5 de la tarda, els nois i noies van participar en diversos jocs i entreteniments, compartint un dinar de germanor.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/12/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300