Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació al punt informatiu de recollida selectiva d’escombraries


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/05/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

recollida residusÈxit de participació al punt informatiu de recollida selectiva d’escombraries

Al llarg del matí es van vendre uns 750 paquets de bosses compostables i es va repartir informació i material a tots aquells ciutadans que ho van demanar. També es va regalar compost, que s’obté de la matèria orgànica que es recull, a més d’una seixantena de persones

El punt informatiu va estar funcionant durant el matí de dissabte 31 de març, de 10 a 14 h, al passeig de mar, a l’alçada del carrer Ample.

En aquest punt informatiu es va donar informació sobre el servei, es van vendre uns 750 paquets de bosses compostables i es van repartir 100 cubells d’orgànica del nou model reixat i 62 cubells tancats per tots aquells ciutadans que encara no en tenien als seus domicilis.

També es van repartir calendaris de la recollida porta a porta, imants, tríptics i material informatiu a tothom que s’adreçava al punt per tenir informació de la recollida selectiva.

La principal novetat en relació amb les anteriors ocasions és que es va repartir gratuïtament compost obtingut amb la matèria orgànica que es recull. L’objectiu d’aquesta acció era doble:que els ciutadans el poguessin utilitzar (per a l’hort, per a les seves plantes, etc.) i comprovessin què se’n fa dels seus residus.

En aquest sentit, durant tot el matí de dissabte es va lliurar a més d’una seixantena de persones adob natural que provenia de la Planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners, lloc on s’aboca la matèria orgànica recollida.

Una altra novetat també van ser les enquestes que es van fer a 50 ciutadans per recollir el seu punt de vista sobre com està funcionant la recollida selectiva. En general tothom està conscienciat sobre la necessitat de separar les deixalles i la queixa més repetida és l’incivisme de molts veïns que no compleixen amb els horaris i els dies en què es fa la recollida selectiva.

Sobre aquesta qüestió, els educadors que atenien el punt informatiu van explicar als ciutadans que, si bé des de l’Ajuntament de Blanes s’està fent un seguiment per trobar els infractors, també és cert que cal la col•laboració de tothom per poder emprendre mesures efectives.

Actualment la recollida porta a porta es fa al centre de la vila, i en alguns carrers de difícil accés del barri de Mas Enlaire. La resta de barris disposen de contenidors on dipositar els diferents tipus de deixalles. Segons el nou calendari, durant l’hivern, la recollida porta a porta de l’orgànica es fa els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes; la
recollida de la resta (l’escombraria de rebuig) es fa els altres dies de la setmana: dimarts, dijous i diumenges.

Des del 15 de juny al 15 de setembre i durant la Setmana Santa la recollida porta a porta tornarà a fer-se diàriament.

L’Ajuntament de Blanes efectua aquest servei a través de Nora, empresa municipal de recollida de residus i neteja viària.






Data de realització: 04/09/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300