Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Relleu del capità dels Manies de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/05/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesRelleu del capità dels Manies de Blanes

Els Manaies de Blanes van celebrar aquest acte que es simbolitza amb el lliurament del penó que va fer el capità sortint, Joan Grau, al nou comandament, Beni Matas.

Dijous a la tarda es va viure el primer dels actes que des de fa uns anys enceten el cicle de la setmana santa a Blanes.
Es tracta del canvi de penó i el relleu del capità dels Manaies. Tal i com marca la tradició, la litúrgia comença amb la desfilada de la legió encapçalada per darrera vegada pel capità sortint.
Enguany la sortida es va fer des de davant del local social de la plantera. Dirigia els manaies qui fins ara n’era el capità, Joan Grau.
El càrrec de capità s’ocupa durant un any i, tal i com explicava Joan Grau, és una distinció que no es torna a repetir.
Actualment els Manaies de Blanes compten amb 35 components, als quals aquest any, com a novetat, s’ha incorporat un nou arquer. El seu objectiu, però, és que puguin arribar a ser 50 legionaris.
A banda de la seva participació a la processó de Blanes que se celebra el divendres sant, els manaies també participen i se’ls contracta per fer recreacions històriques, o bé en esdeveniments assenyalats, com va passar recentment a Girona, en un acte organitzat per l’assemblea nacional catalana.
A l’acte d’avui, els manaies han fet una cercavila pels carrers de la plantera dibuixant un recorregut força complet, davant l’expectació dels veïns del barri, que no s’han volgut perdre l’espectacle.
Finalment, els armats van arribar on els havia de rebre el nou capità que a partir d’ara els dirigirà, que els estava esperant a l’estació d’autobusos. Es tracta d’en Beni Matas.
L’acció que simbolitza el relleu del capità dels manaies de Blanes és el canvi de penó, que passa a mans del nou comandament.
Abans que tingués lloc el relleu, el nou capità explicava que va viure els moments previs d’aquesta celebració entre els lògics nervis i l’honor que significa passar a encapçalar la legió.
Després del relleu, els manaies, encapçalats per primera vegada pel nou capità, van sortir des de l’estació d’autobusos en direcció al centre de la vila.
La següent ocasió durant la setmana santa en què desfilen els manaies pels carrers de Blanes va ser l’endemà divendres, quan van fer un recorregut per l’anunci de la processó, que posteriorment van encapçalar durant tot el seu recorregut.







Data de realització: 04/09/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300