Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local rescata un cotxe caigut al mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local rescata un cotxe caigut al mar

L’accident va tenir lloc a la zona d’aparcament en bateria del final del Passeig de S’Abanell. El cotxe, un Lexus model 200 automàtic, va trencar la tanca de fusta i va saltar uns 4 metres fins caure a la sorra i després al mar

Aquests dies de setmana santa ha estat un dels temes més comentats a Blanes: ja sigui a través de les xarxes socials o bé de viva veu, ja que es tracta d’un cas força peculiar.

Aviat farà una setmana, més concretament el divendres 6 d’abril, la Policia Local va haver d’intervenir per rescatar un cotxe que va caure al mar.

retirada cotxeEls fets van tenir lloc a la zona d’aparcament de vehicles en bateria que hi ha cap al final del passeig de S’Abanell, a tocar amb el carrer Mercè Rodoreda.

Eren aproximadament ¾ de 4 de la tarda quan la Policia Local va rebre una trucada alertant-los que un cotxe havia caigut a l’aigua, traslladant-s’hi immediatament una patrulla.

Segons explica el cap de la Policia Local, Joan García, quan van arribar al lloc dels fets es van trobar que la conductora del vehicle ja estava fora. Una altra dona, que va ser testimoni de l’accident, l’havia ajudat a sortir del cotxe.

La conductora va explicar que estava sortint de l’estacionament en bateria i, al prémer l’accelerador, se li va quedar encallat. Sense que pogués fer res per evitar-ho, el cotxe va precipitar-se contra una tanca de fusta que hi ha al passeig, va saltar uns quatre metres i va caure a la sorra de la platja. Allí, per la inèrcia que portava el vehicle, va continuar avançant fins caure dins del mar.

Per poder rescatar el vehicle del mar va ser necessària la intervenció d’una grua de grans dimensions per poder salvar la distància entre el passeig i l’aigua.

Val a dir que dos agents de la Policia Local van llançar-se al mar per evitar que el cotxe entrés més a l’aigua i s’acabés enfonsant, provocat per les onades i el pes del propi vehicle.

retirada cotxeEl vehicle que va caure al mar és de la marca Lexus, model 200 automàtic. La conductora, una dona de mitjana edat que viu a Barcelona i que té una segona residència a Blanes, va haver de ser atesa pel Servei d’Emergències Mèdiques perquè patia un atac d’ansietat, tot i que no va ser necessari traslladar-la a l’hospital.

Un cop li va ser practicada la prova d’alcoholèmia, aquesta va donar negativa. Tot i l’espectacularitat de l’accident, no es van haver de lamentar danys personals.

Respecte les causes que van provocar l’accident, algunes hipòtesis apuntaven que s’han donat casos d’alguns altres vehicles d’aquest mateix model de gama alta que pateixen algun tipus d’avaria mecànica.

D’altres hipòtesis van en el sentit que en realitat el què va passar és que, al tractar-se d’un vehicle amb el canvi de marxes automàtic, la conductora es va equivocar i enlloc d’accionar la palanca per anar marxa enrere, va situar-la per anar endavant.

Sigui com sigui no cal dir que, donada l’espectacularitat de l’accident, van ser nombroses les persones que es van concentrar per poder fer el seguiment de l’operació de rescat del vehicle, uns treballs que es van allargar fins quarts de 8 del vespre.

+ un cotxe s'encasta entre un bar i un semàforData de realització: 04/13/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300