Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit del I Mercat d’Intercanvi de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit del I Mercat d’Intercanvi de Blanes.

L’experiència es va fer aquest passat diumenge al barri de La Plantera, amb l’objectiu de fomentar una nova manera de consumir a través de l’ús del troc: l’economia sense moneda.

El barri de La Plantera va acollir ahir diumenge al llarg de tot el dia una experiència que neix amb vocació d’arrelar i tornar a organitzar-se de manera periòdica a Blanes; ja sigui cada mes o amb caràcter trimestral.

Es tracta del Mercat d’Intercanvi, que té com a filosofia fomentar una nova manera de consumir sense que intervinguin els diners.

Promoguda per la Valentina, la Ester i la Laura, membres del Col.lectiu de Persones Indignades de Blanes, el mercat també va comptar amb el suport organitzatiu de l’Associació de Veïns de la Plantera i l’Ajuntament.

La filosofia d’aquesta experiència és que sigui un espai de trobada divertit i distès on poder bescanviar tot tipus de productes i serveis. Per això estava obert a la participació de tothom.

La mecànica de funcionament és senzilla: es tracta que una persona porti allò que ja no fa servir i s’endugui una altra cosa que li podrà fer servei fent ús del troc, és a dir: l’economia sense moneda.

Això sí: tot el que s’ofereixi ha d’estar en bon estat i ha de funcionar perquè, si no, es trencaria l’objectiu que té aquesta experiència.

Aquest no és altre que aprendre a consumir d’una manera diferent i tenir clar que un objecte, abans de llençar-lo perquè ja no et serveix de res, pot tenir una segona vida amb una altra persona.

Per participar en el Mercat d’Intercanvi es podia fer amb una manta per posar-la al terra i exposar els objectes que es volguessin bescanviar o bé prèviament demanar que, de manera gratuïta, els reservés una taula i cadires.

Des de la organització, la valoració d’aquesta primera edició ha estat prou positiva, ja que al llarg de tota la jornada va ser constant el regalim de gent que anava i tornava pel mercat. Tot això, a banda del nombre de parades que finalment es van instal.lar per participar-hi.

Durant el mercat també es van fer d’altres activitats paral.leles, com per exemple una xerrada sobre les ecoxarxes i la moneda social; el banc del temps, els grups de consum col.lectiu, les tendes gratix, el banc de coneixements i la xarxa d’intercanvis de béns o serveis, entre d’altres.

Igualment, es va aprofitar el mercat per distribuïr la publicació “Rebel.leu-vos”, que estava a l’abast de tothom que volgués aconseguir un exemplar.

Per últim, una altra activitat que també es va fer coincidint amb el mercat d’itercanvi és la que veuen a les imatges: una classe d’iniciació a càrrec de la instructora sombra i una roda de Capoeira del centre cultural Senzala.

Per tenir més informació, es pot fer a través de la xarxa a les següents adreces: www.consumcollaboratiu.com ; www.xaingra.com ; www.girona+neta.com o bé a nivell local a l’adreça de correu electrònic vacolviento@gmail.com .Data de realització: 04/23/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300