Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de Blanes aprova retallar complements al personal de l’Ajuntament.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/02/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTEl Ple de Blanes aprova retallar complements al personal de l’Ajuntament., Escut Vermell TallatEl Ple de Blanes aprova retallar complements al personal de l’Ajuntament.

La sessió plenària va transcórrer entre la cridòria i la cacofonia de botzines, xiulets i petards que es van fer sonar a l’exterior de la sala, on abans que comencés el ple es va fer una “xorissada” popular i una concentració convocada pels sindicats representants dels treballadors de l’Ajuntament.

Tal i com tot feia preveure, el punt més destacat del Ple Municipal d’aquest mes d’abril va ser el paquet de mesures per retallar la despesa al capítol 1 de personal, que suposa prop de mig milió d’euros d’estalvi. Una xifra que, sumada a d’altres mesures aplicades, significarà una reducció de 800.000 euros.

El punt va comptar amb els vots a favor del partit dels socialistes, l’abstenció de Convergència i Unió i els vots en contra d’Esquerra Unida-IC-Verds i el Partit Popular.

Just abans de posar el tema a votació, l’alcalde va parlar de situació límit, demanant a les formacions polítiques que votessin en consciència, segons la seva responsabilitat.

Per la seva banda, els tres partits a la oposició van demanar que el tema quedés sobre la taula.

El més contundent va ser el portaveu d’EUIA-ICV, Joan Salmeron, qui va explicar que el raonament que feia l’equip de govern respecte que les mesures es fan per no haver d’acomiadar a ningú sona més a amenaça que no pas a justificació.

Joaquim Torrecillas, per Convergència i Unió, va remarcar que, sense tenir com a context els pressupostos del 2012, no es poden valorar aquestes mesures.

Des del Partit Popular, Josep Llambí també va demanar a l’igual que els altres dos grups que el tema s’ajornés, coincidint amb Convergència i Unió en la necessitat de presentar els pressupostos.

La sessió plenària, a l’igual que ja va passar a l’anterior ple del mes de març, va transcórrer enmig de la cridòria i una cacofonia de xiulets, botzines i petards que ja havia començat abans de la sessió plenària, a les portes de la sala, davant l’Ajuntament.

La concentració de protesta que s’havia convocat des dels sindicats representants dels treballadors de l’ajuntament, comissions obreres i UGT, també va incloure una xorissada popular just davant l’edifici consistorial.

El soroll de la protesta, una vegada més, va dificultar que es pogués seguir el ple amb prou claredat, obligant l’alcalde a alçar la veu i a demanar silenci a alguns dels treballadors que eren dins de la sala, en més d’una ocasió.

Quan va acabar la sessió, en el torn obert al públic, van intervenir els portaveus dels dos sindicats que representen els treballadors, que van reclamar que no hi havia hagut diàleg a l’hora de negociar aquestes mesures, avançant la seva disposició a dialogar.

La resta de punts tractats al ple van ser els següents :

- L’aprovació provisional del projecte de modificació puntual i rectificacions d’errors del POUM es va fer per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar.

- També es va aprovar per unanimitat declarar desert el procediment per constituir una empresa mixta per a la gestió dels aparcaments en espais públics del municipi.

- Igualment, la modificació de l’ordenança municipal de medi ambient sobre la gestió dels residus de la construcció va comptar amb la unanimitat de tots els grups polítics.

- El següent punt, l’aprovació inicial del reglament d’ús del Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu, es va aprovar per unanimitat.

- Per contra, la modificació de la relació dels llocs de treball de l’ajuntament es va aprovar amb els vots a favor del PSC i PP; els vots en contra d’EUiA-ICV i l’abstenció de CiU.

- A la part de control, la moció del grup municipal d’EUiA-ICV en defensa dels centres educatius de titularitat municipal es va aprovar amb els vots a favor dels ponents, del PSC i CiU. El PP va votar en contra.

- Per últim, l’altra proposta d’acord presentada també per la coalició d’esquerres, que demana la modificació del funcionament de la plana web blanes punt TV, es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals.






Data de realització: 05/02/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300