Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’obre el període d’inscripció de les Escoles Bressol públiques a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/08/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’obre el període d’inscripció de les Escoles Bressol públiques a Blanes.

S’oferten 242 places per infants d’entre 4 mesos i 2 anys, a un preu mensual de 195 €. Coincidint amb l’inici de la inscripció, dissabte passat es va fer una Jornada de Portes Obertes als tres centres

El dilluns 7 de maig ha iniciat el període d’inscripció pel curs 2012-2013 de les escoles bressol públiques de Blanes amb les preinscripcions que s’allargaran fins el dia 18 d’aquest mateix mes.

Com se sol fer habitualment abans que comenci aquest període, dissabte passat es va fer una jornada de portes obertes a les tres escoles bressol. Els pares i mares van poder conèixer les instal.lacions de primera mà i se’ls va informar de tot el què volguessin saber del nou curs 2012-2013.

El cost anual de cadascuna de les 242 places que hi ha sumant les tres escoles bressol públiques serà aproximadament d’uns 4.800 €, dels quals les famílies hauran d’assumir 2.305 €.

La diferència, 2.495 €, han d’anar a càrrec de l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat que, per tant assumeixen el 52% del cost.

Segons l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, el problema és que, hores d’ara, encara no saben quina aportació farà el govern català, ja que si bé s’havia parlat que la xifra podia ser de 1.000 €, darrerament sembla ser que podria ser inferior.

L’import que pagaran les famílies a l’any correspon a la suma de les 11 quotes que paguen mensualment, que pujarà als 195 €, a més a més de la matrícula de 100 €, i les despeses de material, que és de 20 € per trimestre.

A banda d’aquesta despesa bàsica, les famílies també poden optar per deixar llurs fills al servei de menjador, que només s’ofereix a les escoles bressol de Can Borell i La Plantera, ja que a la de Ca la Guidó no hi ha l’equipament necessari.

En el cas que sigui habitual el preu que es paga pel servei de menjador és de 6’90 €/dia, i si és esporàdic 8 €/dia.

També poden optar per deixar-los al servei d’acollida que es fa abans i després de l’horari estàndard per a tots els alumnes, amb un cost de 50 €/mes.

Des del govern municipal s’ha remarcat que els preus que s’han ofertat finalment pel curs vinent estan per sota de la mitjana dels que hi ha les escoles bressol públiques de Catalunya i que, segons l’OCU, l’Organització de Consumidors i Usuaris, és de 221 €/mes.

Aquesta mitjana puja als 363 €/mes en el cas de les escoles bressol privades.

Així ho recordava l’alcalde quan es va plantejar a la roda de premsa que es va fer dilluns al matí la possibilitat que no es puguin cobrir totes les places que hi ha en oferta. Això és perquè aquest curs 2011-2012 el preu de les escoles bressol és de 101 €/mes, i per tant l’augment serà del 95%.

Segons Josep Marigó: “Hem buscat un equilibri el més just possible. Estem per sota de la mitjana dels preus de Catalunya i en consonància amb poblacions semblants a Blanes. Ara bé: Com respondran les famílies de Blanes? No ho sabem: d’aquí a 15 dies, quan tanquin les matrícules, ho sabrem”.

Per concretar els preus i els serveis que s’oferiran a les escoles bressol públiques el curs vinent, durant els darrers mesos el govern municipal ha mantingut converses i reunions amb les diferents parts implicades. Així ho ha explicat la regidora d’Educació, Susana Ramajo: “Hem intentat fer-ho el millor que hem pogut tenint en compte les necessitats, tant dels pares com dels nens. Però també s’ha de tenir en compte que, donada la situació actual, l’Ajuntament no pot assumir totes les despeses de les escoles bressol”.

Els preus i serveis de les escoles bressol públiques es van tractar ahir a la nit a la Comissió Informativa d’Hisenda on participen tots els grups polítics municipals, i s’aprovaran definitivament dijous vinent, a la Junta de Govern Local.


Data de realització: 05/08/2012 | Data de la darrera actualització: 05/08/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300