Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de Blanes aprova la modificació del transport públic urbà.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple de Blanes aprova la modificació del transport públic urbà.

L’objectiu és reduir el dèficit d’aquest servei als 370.000€ aquest 2012, i als 170.000€ l’any vinent. La sessió plenària també ha aprovat l’operació d’endeutmaent vinculada al Pla d’Ajustament Financer per 13’7 M€.

El ple extraordinari celebrat aquest dimarts a Blanes ha aprovat la modificació del transport públic urbà amb l’objectiu de reduir l’aportació de l’ajuntament i, per tant, el dèficit que representa per a les arques municipals.

Més concretament, per aquest any es preveu un dèficit màxim de 370.000 euros, mentre que de cara al 2013, quan les mesures ja es podran aplicar des de principis d’any, el dèficit disminuirà als 170.000 euros.

Convergència i Unió va recolzar la mesura proposada per l’equip de govern, mentre que tant el Partit Popular com Esquerra Unida-Iniciativa es van abstenir.

L’alcalde, Josep Marigó, va remarcar que, del què es tracta, és de trobar l’equilibri entre un bon servei i els recursos econòmics, mentre que el regidor de CiU Xavier Lozano va explicar que si tots els grups treballessin igual tots els temes, les coses anirien millor.

Per contra, Víctor Catalan regidor d’EUiA-ICV, i Salvador Tordera, portaveu del PP, van criticar que el govern hagués previst primer la pràctica desaparició de les línies de transport i ara, en canvi, s’hagi trobat una bona solució.

Els principals canvis al transport públic són que se suprimeix la línia 2 de Ca la Guidó, zona centre i zona industrial amb tornada a Ca la Guidó. Els viatgers podran utilitzar la línia 9, que fa el mateix recorregut però en sentit invers.

Per la seva banda, la línia 4 que unia l’estació de tren amb Blanes queda incorporada a les línies interurbanes 1 i 6, ja que integraran les parades de la línia 4. Per últim, les línies 5 i 8, que cobreixen el recorregut als barris de Montferrant i Valldolig, mantindran el seu trajecte habitual, però es reduirà el seu horari.

El ple extraordinari també va incloure un segon punt a l’ordre del dia: la formalització de l’operació d’endeutament vinculada al Pla d’Ajustament financer 2012-2022.

Finalment la quantitat que es finançarà serà de més de 13.765.753’79 € per pagar les factures pendents a proveïdors i el deute amb Fomento de Construcciones y Contratas.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte EUiA-ICV, que es va abstenir.Data de realització: 05/17/2012 | Data de la darrera actualització: 05/21/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300