Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 42è Concurs de Focs es farà del 24 al 27 de juliol.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 42è Concurs de Focs es farà del 24 al 27 de juliol.

La Comissió Tècnica del Jurat Qualificador ha hagut de triar entre un total de setze empreses d’arreu del món que aspiraven a participar al concurs de focs d’artifici de Blanes.

Les empreses que participaran a la 42a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes són: “Hermanos Ferrández” de Múrcia, “Pirotecnia Valenciana” de València, “Pirotecnia Velacer Pir” del País Basc i “Zio Pio, Fireworks”, d’Itàlia.

La Comissió Tècnica del Jurat Qualificador del Concurs de Focs és qui cada any s’encarrega de triar les empreses participants al concurs. Ho fa amb una sola excepció, perquè la pirotècnia que va guanyar el primer premi de l’edició anterior –tal com recullen les bases del concurs- té el dret a ser seleccionada de nou per tornar a participar l’any següent. En aquest cas, la guanyadora de la 41a edició del 2011 va ser la pirotècnia “Hermanos Ferrández” de Múrcia, que tornarà a participar aquest any amb l’objectiu de revalidar el primer premi aconseguit l’any passat.

Un total de 16 empreses d’arreu del món han presentat pliques per participar al 42è Concurs Internacional de Focs. Entre elles hi ha pirotècniques de Brasil, Eslovènia, Itàlia i l’Estat Espanyol.

Finalment, doncs, el Concurs de Focs de Blanes tindrà quatre dies de llançament d’espectacles pirotècnics, tal com explica la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres: “Aquest any seran 4 dies de focs per motius econòmics. Durant més de sis mesos l’alcalde i jo hem estat visitant grans empreses per aconseguir patrocinadors amb l’objectiu que poguessin ser més dies. Les empreses estaven molt interessades però totes ens deien que els seus plans de màrqueting i publicitat s’han hagut d’ajustar per la crisi”.

El pressupost d’organització del concurs també ha experimentat una sensible davallada respecte anteriors edicions, si bé també s’han cercat nous al.licients per incentivar la participació.

L’Ajuntament de Blanes abonarà a cada empresa 19.000 euros per llençar els seus focs, mentre que l’any passat van ser 21.000 euros.

El primer premi està guardonat amb 6.000 euros -2.000 euros menys que l’any passat-, i s’ha suprimit l’import en metàl.lic pel segon classificat, que el 2011 va rebre 3.000 euros. Tampoc no es lliurarà al primer classificat el trofeu Vila de Blanes, una obra dissenyada per la Joiera capdevila construïda en plata i pedres semiprecioses, que significava un cost de 3.200 euros.

El què sí es manté és que l’empresa que guanyi el primer premi quedarà convidada a participar a l’edició de l’any següent, i també compta amb un nou incentiu, la principal novetat del concurs d’aquest 2012. Mitjançant un conveni signat entre els ajuntaments de Blanes i Girona, l’empresa que es classifiqui al primer lloc s’encarregarà de fer l’espectacle pirotècnic que tancarà les fires de Sant Narcís de Girona el proper 1 de novembre. Serà l’Ajuntament de Girona qui abonarà 12.500 euros a la pirotècnica.

Com dèiem, el concurs se celebrarà del 24 al 27 de juliol i, per escollir aquestes dates, s’han tingut en compte diversos factors. Un d’ells és la reunió que es va fer a finals de març amb responsables dels establiments d’hostaleria i restauració de primera i segona línia de mar. També s’ha valorat l’opinió dels membres de la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador del Concurs de Focs, així com les consultes que s’han fet amb els grups polítics municipals.

Respecte els dies concrets del calendari que s’han triat, -de dimarts a divendres, sense coincidir amb el cap de setmana-, un dels condicionants que s’ha tingut en compte és que enguany l’aplec de l’amor se celebra el 28 de juliol, que cau en dissabte.

La festa major de Santa Anna començarà el dissabte 21 de juliol amb el pregó d’inici de festes i es tancarà el dissabte dia 28 amb l’aplec de l’amor a Cala Bona.http://www.blanes.cat/focs/index.htmlData de realització: 05/18/2012 | Data de la darrera actualització: 07/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300