Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la 8a edició de l’espectacle “Escoltem les Llengües del Món”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull la 8a edició de l’espectacle “Escoltem les Llengües del Món”.

Protagonitzat pels alumnes de l’Oficina de Català de Blanes, l’acte proposa fer un viatge multicultural a través dels sentits

Des de fa 8 anys, cada vegada que s’acosta el final de curs, els alumnes dels cursos de català i els seus familiars i amics tenen una cita ineludible que els darrers anys s’havia acollit al teatre, i que aquesta vegada ha tingut lloc a la Casa de la Cultura.

Ens estem referint a l’espectacle audiovisual que es presenta sota el títol ja prou conegut de “Escoltem les Llengües del Món”, organitzat per l’Oficina de Català de Blanes.

Enllaçant amb la idea que tot plegat sigui una festa celebrativa, val a dir que després de l’espectacle es va obsequiar els assistents amb una mostra gastronòmica de plats típics de diferents països.

Diverses alumnes van ser les que es van encarregar de fer aportacions per aquest àpat que es va celebrar a la planta baixa de la casa de la cultura.

Pel que fa a l’espectacle, majoritàriament va consistir en la lectura de textos en més de quinze llengües diferents mentre es projectaven imatges i s’escoltava la música que havien escollit els mateixos alumnes per presentar al públic assistent una mostra de la cultura dels seus països d’origen. També va haver-hi d’altres tipus d’aportacions, com ara cançons i balls.

A través de les diferents actuacions de l’espectacle, els assistents van oferir l’oportunitat de viatjar arreu del planeta: Romania, Colòmbia, Mali, Eslovàquia, Guinea Conakry, Brasil, Uruguai, Ucraïna, Argentina, Àustria, Xile, Rússia, El Marroc, Itàlia, Cuba, França, Gàmbia... així com a diferents racons de l’Estat espanyol com ara Galícia, València i Andalusia.

L’objectiu d’aquest acte -que des que es va començar a organitzar ha comptat sempre amb una nodrida presència de públic- és mostrar respecte i interès per les diferents llengües que es parlen al planeta, siguin grans o petites. És una manera més d’entendre la convivència i de reivindicar també el respecte a la llengua catalana, a la llengua d’acollida.

Tot un viatge multicultural i molt emotiu a través dels sentits, que van gaudir especialment els seus protagonistes, que abans que comencés l’espectacle van posar per una fotografia de grup.


Data de realització: 05/21/2012 | Data de la darrera actualització: 05/24/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300