Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida de la IV Xtrem Running des de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

XtremRunningTret de sortida de la IV Xtrem Running des de Blanes.

Enguany s’ha assolit el rècord de participants, amb prop de 400 inscrits provinents de 30 nacionalitats d’arreu del món.

El passeig de mar de Blanes va acollir divendres passat el tret de sortida de la quarta edició de l’Xtrem Running, una cursa única pel seu recorregut íntegre al costat del mar.L’artífex d’aquest esdeveniment és l’atleta blanenc Xavi Marina, que destaca la projecció internacional que ha aconseguit tenir la prova en tan sols quatre anys de recorregut amb què compta.

De fet, en aquesta edició s’ha assolit el rècord de participants, tal i com confirmava poc abans que comencés la cursa: “Aquest any hem fet rècord: gairebé 400 participants de 30 nacionalitats diferents. Estic molt content de la projecció que està tenint la prova des dels seus inicis, fa quatre anys, i perquè el poble de Blanes pugui gaudir de la sortida d’aquesta prova atlètica”.

Per l’arc de sortida de l’Xtrem Running van passar corredors de procedència ben diversa, gairebé es podria dir de tots els continents del planeta: a banda de diverses localitats catalanes, també n’hi havia d’Estats Units, Argentina, Xina, Egipte, etc.

A banda de ser una prova apreciada pels corredors de fons més avesats, l’Xtrem Running té com a valor afegit que es pot fer en dues modalitats: una d’elles és la que s’anomena Selva Marítima, que té un recorregut de 25 quilòmetres que es corren en una sola etapa.

Aquesta modalitat va tenir inici i acaba el mateix divendres, amb un límit de 5 hores per completar el recorregut fins a Tossa de Mar, coincidint amb la primera etapa del recorregut de l’Xtrem. Per la seva banda, l’itinerari de l’Xtrem que té un recorregut de 135 quilòmetres, els que separen Blanes de Port Bou, va acabar diumenge. Un any més la cursa Xtrem és puntuable per la North Face Ultra Trail del Mont Blanc.

El principal atractiu pels participants de les dues modalitats, sense cap mena de dubte, és que el traçat passa per parcs naturals, jardins botànics, rius i cales, amb el mar com a teló de fons, un autèntic espectacle i un al•licient afegit.

Precisament des d’aquesta vesant és d’on li va venir la idea a Xavi Marina a l’hora de plantejar-se organitzar l’Xtrem Running: “La idea em va venir aquí mateix, al passeig de mar. Estava un dia que plovia de nit i se’m va ocórrer fer un entrenament al dia següent. D’una tirada vaig arribar fins a Sant Feliu, i em vaig adonar que hi havia un camí molt atractiu per arribar-hi”.

Pel que fa als guanyadors de la cursa en les dues modalitats, han estat els següents: Xavi Llamas i Mònica Jiménez són els qui aquest passat diumenge s’han adjudicat la quarta edició de l’Xtrem Running, havent invertit respectivament 12 hores amb 44 minuts i 21 segons i 18 hores amb 42 minuts i 57 segons.

A la cursa Selva Marítima, que va concloure el mateix divendres, els guanyadors han estat Marc Solé i Esther Guilana.
Data de realització: 05/21/2012 | Data de la darrera actualització: 05/21/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300