Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Projecció d’una pel.lícula i debat sobre l’Holocaust a Europa.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecció d’una pel.lícula i debat sobre l’Holocaust a Europa.

L’activitat es va fer el divendres 18 de maig a la Casa Saladrigas. Es va projectar “Lang ist der Weg”, la primera pel·lícula de la història del cinema que representa l’Holocaust des de la perspectiva dels jueus

En el marc de l’exposició que es va inaugurar a principis de maig a la Casa Saladrigas sobre l’Holocaust a Europa, el divendres dia 18 aquest mateix recinte va acollir la projecció d’una pel.lícula sobre el tema.

Es tractava del llargmetratge titulat “Lang ist der Weg”, que traduït al català vol dir “Llarg és el Camí”. Dirigit per Herbert B. Fredersdorf i Goldstein Markek l’any 1947, va ser estrenat el 1948, tot just tres anys més tard que havia acabat la segona guerra mundial.

Aquest film es considera que ha estat el primer de la història del cinema que representa l’holocaust des de la perspectiva dels jueus. Entre el públic assistent a la projecció es va comptar amb una convidada d’excepció, Brigitte Fredersdorf, filla del director principal.

Brigitte Fredersdorf va néixer a Berlín l’any 1931, i per tant va poder experimentar des de ben petita què significava ser jueu a l’Alemanya de la primera meitat del segle 20, un testimoni que va fer arribar als assistents a l’acte de Blanes.

Durant el posterior debat que es va fer a la projecció de la pel.lícula, Brigitte Fredersdorf també va desvetllar anècdotes de la seva infantesa prou colpidores.

Una de les que més recorda és la que té a veure amb un nen alemany que un bon dia li va dir que no podien seguir jugant com havien fet durant molt temps. El nen era fill d’un nazi, i li va explicar a una Brigitte encara molt petita que la raó era perquè ella era jueva, cosa la qual encara no entenia què significava, i menys encara que fos una cosa tan terrible que l’impedís de jugar amb un seu amic.

L’acte de divendres també va comptar amb la participació del coordinador de l’exposició a Blanes, Sergi Atalaya, així com del coordinador regional del Memorial de la Shoah a París, Maurice Lugassy.

La Shoa és una institució que es dedica a transmetre el testimoni de les víctimes directes de l’extermini dels jueus a Europa, i compta amb tres seus arreu del món: a París, Jerusalem i Washington.

És la Shoa de París qui ha cedit l’exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas de Blanes fins el proper 3 de juny.


Data de realització: 05/21/2012 | Data de la darrera actualització: 05/21/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300