Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte de cloenda del Projecte Rossinyol.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Acte de cloenda del Projecte Rossinyol.

Divendres la sala de plens va acollir l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, en què han participat 11 estudiants de la UdG i altres 11 alumnes de dues escoles de Blanes.

El projecte Rossinyol d’aquest curs 2011-2012 va iniciar-se el 14 de novembre passat, i s’ha tancat amb l’acte de cloenda que es va fer divendres passat a la sala de plens.

Durant sis mesos, 11 mentors i els seus corresponents mentorats han compartit vivències i coneixements. Els mentors són estudiants de la Universitat de Girona de diverses carreres, mentre que els seus mentorats són alumnes de dues escoles de Blanes: la Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó i la Napoleó Soliva de La Plantera.

A partir del model Nightingale, el projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines.

La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes. A Blanes, l’experiència està coordinada pel departament de Serveis Socials i Cooperació de l’Ajuntament.

En aquest sentit, la regidora d’aquestes àrees, Susanna Ramajo, destaca: “És important que se segueixi fent aquesta experiència a Blanes perquè uneix dues generacions, amb un recolzament dels mentors respecte els seus mentorats. Hem de recordar que els mentors són voluntaris que s’acosten tant als nens com a la seva família”.

D’altra banda, Susanna Ramajo també remarca: “La pau comença en la convivència, i una bona convivència és un bon coneixement de la gent que tens al teu voltant”.

El projecte Rossinyol es va desenvolupar per primera vegada com a prova pilot a Girona el curs 2006-2007 i, a partir de llavors, s’ha anat estenent a diverses localitats, entenent que el resultat que s’obté tant per part dels estudiants de la UdG com pels seus mentorats va més enllà de l’àmbit acadèmic.

A Blanes el Projecte Rossinyol es va fer per primera vegada el curs 2009-2010 amb 6 parelles de mentors i mentorats, mentre que el curs següent es va augmentar a 9 parelles, i aquest darrer curs a 11.

La Universitat de Girona va estar representada a l’acte de cloenda per Jessica López, que dóna suport tècnic al Projecte Rossinyol, i que remarca: “El profit més gran que poden treure al projecte és el vincle que es crea amb els mentors, l’aprenentatge de la llengua i l’amistat que els uneix, més enllà dels fruïts acadèmics o escolars que pugui haver”.

L’acte de cloenda el va encapçalar l’alcalde, Josep Marigó, qui va explicar que, en l’actual societat que vivim, farien falta molts més projectes rossinyol a cada escala de veïns, a cada barri de Blanes per promoure un major lligam de convivència entre tots.

La vetllada es va tancar amb les espontànies aportacions que van fer tant els mentors com els mentorats respecte com havia estat la seva convivència durant 6 mesos.


Data de realització: 05/28/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300