Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la XIII Setmana Sense Fum i una xerrada sobre el Càncer.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoBlanes acull la XIII Setmana Sense Fum i una xerrada sobre el Càncer.

Les activitats estan organitzades pel Cap Blanes 1 i per la Junta Local de l’AECC, l’Associació Catalunya contra el Càncer.

Un any més, coincidint amb aquests darrers dies del mes de maig, Blanes acull diverses activitats incloses a la “Setmana sense Fum”, que enguany arriba ja a la seva tretzena edició. La “Setmana sense fum” està promoguda per la SEMFYC (Societat Espanyola de Metges de Família) i el PAPPS (Programa d’Activitats Preventives), i aquest any l’activitat es presenta sota el lema “Tu ho deixes, tu hi guanyes”.

A Blanes, la organització va a càrrec de la Unitat de deshabituació de tabac ubicada al Cap Blanes 1 del barri de Mas Enlaire, tot i que les activitat són conjuntes als dos ambulatoris.

Els objectius són d’una banda sensibilitzar els fumadors i tota la població sobre la importància que té per a la salut present i futura deixar de fumar i respirar aire lliure del fum del tabac, i de l’altra motivar els professionals sanitaris perquè facin intervencions per deixar de fumar.

En aquest sentit, durant aquets dies els dos ambulatoris de Blanes ofereixen ajuda a tots els fumadors i fumadores que vulguin deixar aquest hàbit: només cal que s’adrecin al seu metge o infermera.

També s’ha disposat a les entrades dels Caps de Blanes (el de Mas Enlaire i el de La Plantera-Els Pins) material informatiu i d’autoajuda per deixar de fumar.

Les activitats culminaran aquest dijous, 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac. A l’igual que ja s’ha fet aquests darrers anys, hi haurà una taula informativa a la plaça d’Espanya on s’oferirà ajuda a tots els fumadors que vulguin. L’horari per acostar-s’hi serà des de les 10 h del matí fins les 18 h de la tarda.

D’altra banda, la junta local de Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Càncer (AECC) ha organitzat per aquest divendres, 1 de juny, una xerrada informativa sobre aquesta malaltia.

La xerrada anirà a càrrec del doctor Raimon Miralbell, cap del Servei de Radioncologia de l’Hospital Universitari de Ginebra (Suïssa) i de l’Institut Oncològic Teknon de Barcelona. El doctor Miralbell parlarà sobre el tractament del càncer més eficient i menys invasiu o –tal i com recull el títol de la conferència- quan l’oncologia va del bracet de la tecnologia.

L’auditori del Centre Catòlic de Blanes serà l’indret que acollirà aquesta xerrada que es farà el divendres 1 de juny a partir de les 20 h.












Data de realització: 05/28/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300