Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la XXXIII Roda d’Esbarts Catalonia.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull la XXXIII Roda d’Esbarts Catalonia.

Uns 150 balladors infantils i juvenils van participar en aquesta trobada d’esbarts de Manresa, Igualada, Sant Feliu de Buixalleu, Cassà de la Selva i Blanes, amb l’esbart Joaquim Ruyra.

La 33ena Roda d’Esbarts Catalonia es va fer dissabte passat a la tarda a la plaça dels Dies Feiners.

Organitzat per l’esbart dansaire Joaquim Ruyra, amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, la roda és una trobada d’esbarts infantils i juvenils d’arreu del país que, recíprocament, s’organitza a diferents indrets.

Aquest any ja s’havia fet al Pla del Penedès, Castellterçol i a Cassà de la Selva. Tan sols faltava fer-la a dues localitats, i la següent era a Blanes. Tal i com explica el coordinador de l’escola de l’esbart Joaquim Ruyra, Marc Coll, la propera trobada que es farà properament a l’Hospitalet de Llobregat comptarà amb la participació de més de 1.000 nois i noies, d’un total de 35 esbarts.

La Roda d’Esbarts que de Blanes va aplegar uns 150 balladors amb edats compreses entre els 4 i 15 anys, i provenien de cinc entitats: el Casal Cultural Dansaires Manresans, de Manresa; Bitrac Dansa d’Igualada, l’Esbart Montsoriu de Sant Feliu de Buixalleu, l’Esbart Dansaire de Cassà de la Selva i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que va actuar d’amfitrió.

Inicialment la Roda d’Esbarts Catalonia es va començar a celebrar a finals dels anys 70. Amb el pas del temps els objectius van anar canviant i, de petites ballades, s’ha passat a recollir i recopilar danses oblidades, així com altres tasques de recuperació.

L’espectacle de dissabte passat va comptar amb dues parts durant les quals els joves dansaires van oferir diverses peces a un públic total i absolutament entregat a les actuacions.

No cal dir que les peces que van ser especialment aplaudides van ser les de l’esbart dansaire Joaquim Ruyra que va oferir el “Ball de Bombers”, “El Virolet”, “Sant Antoni i el dimoni”, “Ball de pedretes de Mataró” i el “Ball de bombers de Barcelona”.Data de realització: 05/29/2012 | Data de la darrera actualització: 06/17/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300