Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova la dissolució del Patronat de Turisme de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTEl ple aprova la dissolució del Patronat de Turisme de Blanes., Escut Vermell TallatEl ple aprova la dissolució del Patronat de Turisme de Blanes.

La intensa sessió plenària –que es va allargar fins quarts d’1 de la matinada- també va aprovar altres qüestions, com ara el nou Pla Local de Joventut, la licitació del servei de neteja i una moció en motiu del Dia de l’Orgull Gai, entre d’altres. Per contra, la moció per rebaixar la quota mensual de les escoles bressol municipal no va prosperar.

El ple ordinari celebrat ahir a la nit va aprovar la dissolució del Patronat de Turisme de Blanes, un àmbit que a partir d’ara es gestionarà directament des de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, el personal del Patronat se subrogarà i s’integrarà a la plantilla de personal de l’ajuntament, inserint-se la gestió de turisme dins l’àrea de Promoció de la Ciutat. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i els vots en contra d’EUiA-ICV i el PP.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, va defensar aquesta decisió explicant que els estatuts del Patronat, creat el 1982, havien quedat obsolets i no s’adaptaven a la normativa vigent. D’altra banda, també va recordar que aquesta mesura ja estava inclosa al pla d’ajustament financer aprovat al ple de març.

Bona part del debat d’aquest tema va quedar centrat en la participació que hi havia al patronat del sector privat turístic, així com dels grups polítics municipals. En aquest darrer sentit, Lourdes Fàbrega va remarcar el compromís que es mantingui aquesta participació.

Des de Convergència i Unió, la regidora Ramona Marcó va demanar el compromís ferm de l’equip de govern de mantenir reunions amb els grups polítics municipals i amb el sector turístic per aportar propostes i que no es perdi la participació.

Per contra, el portaveu d’EUiA-ICV, Joan Salmeron, va retreure a l’equip de govern que parli molt de participació, i en canvi dissolgui un organisme que entenia que promovia aquest aspecte.

Des del PP, Josep Llambí també va defensar que no es deixés inoperatiu el patronat, considerant que, sobretot en l’actual context de crisi econòmica, era un error deixar sense aquest organisme el sector econòmic del turisme.

Lligat a aquest tema, el següent punt que es va aprovar al ple, en aquest cas amb la unanimitat de tots els grups polítics, va ser que el personal del patronat passi a formar part de la plantilla de l’Ajuntament.

També va prosperar amb la unanimitat de tots els grups l’aprovació provisional del projecte de modificació puntual del POUM en l’àmbit del pla de millora urbana del sector Paradís-Avinguda Europa.

Igualment, el reglament d’ús dels recursos i sistemes informàtics de l’ajuntament, es va aprovar per unanimitat,així com la moció presentada pel grup municipal del PSC contra la disminució dels ajuts de l’Estat espanyol a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

Per contra, els punts on va haver discrepància de postures van ser els següents:

L’aprovació del Pla Local de Joventut 2012-2015 va comptar amb els vots favorables del PSC, CiU i PP, mentre que EUiA-ICV va votar en contra.

L’expedient de contractació i els plecs de clàusules administratives per a la licitació del servei de neteja a les dependències municipals també es va aprovar amb el mateix posicionament de vots per part de les forces polítiques. Igualment, l’aprovació definitiva de la modificació de la ordenança reguladora del servei de taxi de Blanes es va fer amb els vots a favor del PSC, CiU i PP i els vots en contra EUiA-ICV.

A la part de control, la moció presentada conjuntament per EUiA-ICV i el PP per rebaixar la quota mensual a les escoles bressol municipals es va rebutjar amb els vots en contra del PSC i l’abstenció de CiU.

Per la seva banda, la moció del PSC en defensa de les polítiques locals d’ocupació davant la retallada dels pressupostos de l’estat en matèria de polítiques d’ocupació es va aprovar amb els vots en contra del PP.

També va prosperar la proposta d’acord d’EUiA-ICV per impulsar la implantació d’energies renovables, si bé va ser amb el suport del PSC, els vots en contra del PP i l’abstenció de CiU.

La moció d’EUiA-ICV en motiu de la commemoració que s’escau el 28 de juny del Dia de l’Orgull Gai, i contra la homofòbia i la transfòbia es va aprovar amb els vots a favor del PSC i del grup proposant. CiU va donar llibertat de vot als seus regidors, de manera que 1 dels seus membres va votar a favor, 2 altres en contra i 1 es va abstenir, conjuntament amb els regidors del PP.

Per últim, la proposta d’acord presentada pel PSC per demanar que en els mecanismes de finançament per al pagament de proveïdors de les entitats locals s’estableixi un interès fix que no superi el 5% previst pel govern de l’Estat espanyol, es va aprovar amb els vots favorables dels proposants i CiU, i els vots en contra d’EUiA-ICV i el PP.
Data de realització: 06/01/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300