Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Activitats per sensibilitzar sobre les desigualtats alimentàries al tercer món.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Activitats per sensibilitzar sobre les desigualtats alimentàries al tercer món.

Es tracta de l’exposició “On comença la vida” i una xerrada sobre seguretat alimentària materno-infantil a la població gambiana de Basse que s’ha fet a la Biblioteca Comarcal, on s’acull la mostra fotogràfica.

La Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir divendres al vespre diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre les desigualtats alimentàries al tercer món.alimentacio nena 2alimentant nena 1CREN nen entrada
Formacio2Formacio3huertos2
screenings3screenings4exposició NSF 1
exposició NSF 2exposició NSF 3exposició NSF 4
exposició NSF 5exposició NSF 7xerrada nutrició 1
xerrada nutrició 2xerrada nutrició 3xerrada nutrició 4
xerrada nutrició 5Una d’elles va ser la inauguració de l’exposició que, sota el títol “On comença la vida”, recull a través de 50 fotografies el projecte de seguretat alimentària per a la població materno-infantil de la regió de Basse, a la República de Gàmbia.

El projecte l’ha dut a terme la ONG Nutrició sense Fronteres amb el suport de diverses entitats locals i ajuntaments.

Blanes té un lligam especial amb aquesta regió gambiana, no tan sols perquè hi ha molts ciutadans de la vila que provenen de Basse.

Al llarg dels darrers anys, a través de les aportacions de l’Ajuntament de Blanes del 0’7%, ha col·laborat en diversos projectes de cooperació que s’han dut a terme en aquesta regió, com per exemple la construcció d’un hospital i del CREN, el Centre de Recuperació i Educació Nutricional Materno-Infantil, a càrrec de Nutrició Sense Fronteres.

La inauguració de l’exposició es va completar amb una xerrada sobre la seguretat alimentària per a la població mateno-infantil de la regió de Basse, a Gàmbia que es va acollir a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.

L’acte va ser presentat per la regidora de Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, qui va presentar a la ponent, la directora-gerent de “Nutrició Sense Fronteres”.

Al llarg de la xerrada, Mercè Vidal va incidir sobre el greuge que pateixen determinades àrees geogràfiques del planeta i els països més pobres malgrat, tal i com va remarcar, l’alimentació és un dret universal.

És en aquests indrets com per exemple a la regió gambiana de Basse on els nens pateixen desnutrició i moren per malalties que aquí fa temps que estar eradicades.

La directora-gerent de Nutrició Sense Fronteres va aprofundir especialment en la tasca que la ONG està duent a terme a Basse, recordant les aportacions econòmiques que al llarg dels darrers anys s’han fet des de Blanes.

L’exposició “On comença la vida” es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes fins el 12 de juny.

Data de realització: 06/04/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300