Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprovat el Pla Local de Joventut 2012-2015.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTAprovat el Pla Local de Joventut 2012-2015., Escut Vermell TallatAprovat el Pla Local de Joventut 2012-2015.

El nou Pla Local vol donar resposta a les necessitats més importants detectades pels mateixos joves, i és fruït d’un intens procés participatiu que es va iniciar el novembre de 2011.

El Pla Local de Joventut (PLJ) 2012-2015 va ser un dels temes més destacats que es va portar a l’ordre del dia del ple municipal del passat dijous, 31 de maig, i finalment es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU i PP, i els vots en contra d’EUiA-ICV.

El nou PLJ defineix què cal fer quant a polítiques d’aquest àmbit durant aquest període. En aquest sentit, es recullen els objectius que es volen assolir i es planifiquen les accions per millorar la qualitat de vida dels joves de Blanes i s’estructura en cinc grans apartats: l’anàlisi de la realitat juvenil, la diagnosi, els objectius, les accions i l’avaluació.

A l’hora de plantejar les accions del PLJ es considera clau facilitar la informació dels serveis existents en matèria d’educació, treball, habitatge i salut, adaptant-se als mitjans de comunicació que utilitzen els joves. Les accions que s’hi recullen estan estructurades en dues grans línies: Emancipació Juvenil (on hi ha Educació; Oci, cultura i esports; Salut i finalment Cohesió social i equilibri territorial) i Participació.

En l’àmbit de la participació s’inclou accentuar els mecanismes d’interlocució i potenciar el protagonisme de la gent jove en la dinàmica comunitària fomentant la incorporació dels i les joves en altres comissions participatives municipals no pròpiament juvenils. En aquest darrer sentit, es tracta per exemple de la Comissió d’Activitats als Barris, la Comissió de Festa Major o la Comissió de Formació.

Igualment, dins aquest mateix àmbit de la participació, es vol posar a l’abast de les associacions i grups de joves la utilització de les infraestructures del Portal Jove i del Morralla per planificar les seves activitats. En aquesta darrera línia, també s’inclou la voluntat de l’Ajuntament de cedir la planta baixa del Morralla perquè les associacions juvenils puguin organitzar activitats amb cobrament i/o col•laboració dels assistents més la recaptació de la barra de bar, com a font de finançament per a la realització de les seves pròpies activitats.

Tot i el context de crisi profunda i la greu recessió econòmica general que també afecta l’Ajuntament de Blanes, la situació es planteja com un nou desafiament per desenvolupar les polítiques de joventut. Justament per aquest motiu, l’Àrea de Joventut ha elaborat un PLJ 2012-2015 auster però que manté alhora la perspectiva integral, transversal i participativa.

Malgrat les dificultats econòmiques, doncs, per aconseguir els objectius plantejats al Pla Local de Joventut 2012-2015 es vol comptar amb els recursos propis de l’administració, és a dir: personal i equipaments. També contempla enfortir el treball en xarxa amb la població juvenil, la ciutadania i les altres institucions per trobar fórmules que permetin donar resposta a les necessitats juvenils, sense generar una despesa extraordinària. Tot això, però, sense perdre de vista que les accions previstes resten condicionades a l’evolució del Pla d’Ajustament Financer que es va aprovar al ple del mes d’abril.

L’aprovació al ple municipal del Pla Local de Joventut 2012-2015 és el darrer pas que culminarà un intens procés participatiu que es va iniciar el novembre de l’any passat amb una sessió oberta estructurada en grups de treball que es va presentar sota el títol “I tu, què proposes?”. La jornada participativa va consistir en la reflexió, debat i posterior recollida de propostes sobre quatre àmbits essencials de la vida dels joves: Educació; Oci, cultura i hàbits saludables; Què significa ser jove i Emancipació: treball i habitatge. Posteriorment a l’anàlisi, es van elaborat fins a 45 propostes que es van portar a votació entre els mateixos participants.

Aquest procés va continuar durant el mes de febrer posant a l’abast de la ciutadania el resum de les dades més destacades recollides en aquesta jornada. Per últim, al març es va presentar l’esborrany del PLJ als joves que des de l’inici del procés han estat involucrats en el procés participatiu perquè fessin suggeriments i aportacions de cara a la definitiva aprovació en sessió plenària.

Una vegada estigui aprovat per ple, es fixarà una data per presentar-lo a la població juvenil. A més, s’ha d’establir un calendari de trobades amb els i les joves per fer una avaluació contínua de la implementació de les accions.

El Pla Local de Joventut és una condició prèvia de la Direcció General de Joventut de la Generalitat perquè l’Ajuntament de Blanes pugui optar a les bases de subvencions per poder dur a terme els projectes que estiguin relacionats amb aquest àmbit. És a través d’aquesta via que es podran dur a terme les propostes d’actuacions que s’hi recullen.

Data de realització: 06/04/2012 | Data de la darrera actualització: 06/13/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300