Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la XVI Festa d’Homenatge a la Gent Gran.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTBlanes acull la XVI Festa d’Homenatge a la Gent Gran., Escut Vermell TallatBlanes acull la XVI Festa d’Homenatge a la Gent Gran.

Prop d’un miler de persones van participar a la festa, que va incloure un acte de reconeixement als matrimonis que celebren els 50 anys de casats aquest any i a l’ex-president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Joaquim Ponsdomènech.

Aquest cap de setmana Blanes ha viscut la 16ena edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran, organitzada conjuntament per l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament i les següents entitats: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar i l’Associació Blanes Art i Cultura. La festa s’ha acollit dissabte i diumenge a l’antic pavelló d’esports, aplegant amb la suma de tots dos dies al voltant d’un miler de persones.


festa gent gran 1festa gent gran 2festa gent gran 3
festa gent gran 4festa gent gran 5festa gent gran 6
festa gent gran 7festa gent gran 8festa gent gran 9
festa gent gran 10festa gent gran 11festa gent gran 12
homenatge Joaquim Ponsdomènech 1homenatge Joaquim Ponsdomènech 2


Els principals protagonistes de l’activitat han estat la gent gran de Blanes, encara amb més força que mai, ja que la festa va quedar centrada en un seguit d’actuacions a càrrec de les tres entitats integrades per pensionistes i jubilats, i que pertanyen a sengles casals.

En aquest sentit, el Casal Benet Ribas va oferir balls de saló i ball country; la Llar de Jubilats de la Casa del Mar ball modern, sardanes i sevillanes i l’Associació Blanes Art i Cultura una sessió de playback el dissabte.

La festa d’ahir diumenge també va comptar amb sengles reconeixements, primer per a les parelles que enguany celebren els 50 anys de casats, les noces d’or. Es tracta dels sis matrimonis composats per: Francisco Garcia i Francisca Muñoz; Juan Caparrós i Nieves Menbrive; Francisco Racero i Ana M. Valiente; Cristóbal Bautista i Maria Luisa Gil; Ricardo Ruiz i Antonia Gavilan; i finalment Josep Villanueva i Paquita Castro.

Tots ells van rebre sengles obsequis commemoratius de mans de l’alcalde de Blanes, la regidora de Serveis Socials i d’altres regidors i regidores tant de l’equip de govern com de la resta de grups polítics municipals que eren presents a l’acte.

Tot seguit es va retre homenatge a Joaquim Ponsdomènech, conegut principalment perquè durant molts anys va ser president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas.

Joaquim Ponsdomènech va entrar a formar part de la junta d’aquesta entitat l’any 1986 i a partir del 1990 va passar a ser-ne el seu president, tasca que va desenvolupar fins l’any 2007. Durant aquest temps, una de les fites en què més va treballar va ser aconseguir que es fes el nou casal que es va construir a l’antiga seu de Correus, a la plaça d’Espanya, i que es va inaugurar l’any 1996.

A banda d’aquest àmbit, Joaquim Ponsdomènech, que el proper mes de setembre farà 92 anys, també s’ha distingit per la seva tasca en la recuperació de la memòria històrica amb jocs de la infantesa i recopilant dels antics mots de Blanes, i ha participat en nombroses ocasions en xerrades a institucions aportant el seu testimoni sobre com va viure la guerra civil del 1936 al 1939, així com la postguerra.

La 16ena edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran també va incloure un reconeixement especial a les entitats que han col·laborat perquè enguany aquesta celebració hagi estat possible: el Casal Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, l’Associació Blanes Art i Cultura i l’Associació de Voluntariat Blanenc.

Precisament aquesta col·laboració la va agrair especialment durant el seu parlament la regidora de Serveis Socials, Susana Ramajo. Tal i com va explicar, enguany més que mai la Festa d’Homenatge ha estat organitzada per i des de la gent gran de Blanes.

En aquest mateix aspecte també va incidir l’alcalde de Blanes durant el seu respectiu parlament de tancament de festa. D’altra banda, Josep Marigó va remarcar que la gent gran de Blanes representen ara per ara un dels col·lectius més actius del municipi, tal i com havien demostrat al llarg dels dos dies de la festa d’homenatge.

Després dels parlaments, la festa d’ahir diumenge es va tancar tal i com també es va fer el dissabte; amb un berenar i un ball de fi de festa a càrrec del músic Tony.

Per últim, val a dir que la festa va comptar amb dos mestres de cerimònies: Antoni Coll i Aitor Roger.
Data de realització: 06/04/2012 | Data de la darrera actualització: 05/11/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300