Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit rotund al tret de sortida de Blanes 12.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit rotund al tret de sortida de Blanes 12.

Milers de persones van omplir el centre de Blanes en l’acció promocional turística i cultural, que finalment ha comptat amb la participació de 185 empreses d’allotjament, restauració, comerç i oferta complementària.

El tret de sortida de Blanes 12 que es va fer el passat divendres 8 de juny va ser qualificat aquell mateix dia des de tots els sectors implicats com “d’èxit rotund”.


L’acció, que es va allargar durant tot el cap de setmana passat, tenia l’objectiu de promocionar i reivindicar Blanes com a ciutat comercial, turística i cultural, oferint productes, serveis, ofertes, promocions i pernoctacions a preus molt atractius, sempre jugant amb el número 12.

Blanes 12 ha estat coorganitzada i coordinada a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), l’Associació d’Hostaleria de Blanes i el suport de diferents empreses i entitats culturals i juvenils locals, així com de diferents àrees del mateix consistori.

Finalment Blanes 12 ha comptat amb la participació de 185 empreses d’allotjament, restauració, comerç i oferta complementària, i en el seu primer dia d’activitats lúdiques i culturals va tenir 15 accions: pallassos, cercaviles, músics al carrer, els diables, els gegants, concerts, inflables per a la canalla, concerts d’un ample registre d’estils musicals, classes de salsa, o bé un taller creatiu d’ombres xineses.

L’activitat comercial del primer dels tres dies de Blanes 12 va començar divendres passat a partir de quarts de vuit del vespre, quan la circulació del carrer Ample es va tancar -una acció que es va allargar fins quarts de dues de la matinada- per facilitar que el centre del municipi esdevingués una illa de vianants per gaudir de la nit de compres.


Blanes 12 (2)Blanes 12 (3)Blanes 12 (4)Blanes 12 (5)
Blanes 12 (6)Blanes 12 (7)Blanes 12 (8)Blanes 12 (9)
Blanes 12 (10)Blanes 12 (11)Blanes 12 (12)Blanes 12 (13)
Blanes 12 (14)Blanes 12 (15)Blanes 12 (16)Blanes 12 (17)
Blanes 12 (18)Blanes 12 (19)Blanes 12 (20)Blanes 12 (21)
Blanes 12 (22)Blanes 12 (23)Blanes 12 (24)Blanes 12 (25)
Blanes 12 (26)Blanes 12 (27)Blanes 12 (28)Blanes 12 (29)
Blanes 12 (30)Blanes 12 (31)Blanes 12 (32)Blanes 12 (33)


Els carrers de Blanes es van omplir de milers de persones –blanencs i visitants- que aprofitaven els descomptes i les promocions comercials per anar de compres mentre, paral·lelament, molts bars i cafeteries van treure taules i cadires al carrer per amenitzar la nit amb música, classes de salsa i altres entreteniments.

La primera jornada de Blanes 12 es va tancar amb el sorteig de 12 paquets amb productes diversos que es va fer –novament jugant amb el número 12- a les 12.12 h de la matinada al carrer. El sorteig estava organitzat per l’ABBC, que els darrers dies i el mateix divendres va estar repartint les butlletes entre els clients dels establiments adherits per poder participar-hi.

El sorteig va ser també un reclam perquè el lloc on es va fer –la cantonada del carrer Raval amb el carrer Muralla- s’omplís amb al voltant d’un miler de persones per comprovar si la sort els afavoria.

La regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, valorava així la primera de les tres jornades de Blanes 12: “Estem molt satisfets, creiem que ha estat un èxit rotund. Hem vist molta gent al carrer, tant blanencs com visitants, gaudint de les botigues obertes, però també de tota l’oferta gastronòmica i de totes les activitats”.

Per la seva banda, el president de l’ABBC, Lluís Pascual, va destacar la suma d’esforços que hi ha hagut en l’organització de Blanes 12. Segons Lluís Pascual: “Aquest projecte té un rerefons, que és dinamitzar Blanes vingui d’on vingui. El què cal és l’esforç de coordinar, deixar el teu protagonisme darrere i assumir el protagonisme com a col·lectiu. Els moments són els què són, i més que mai cal aquelles ganes de dir, que no cal fer grans muntatges, només cal que cadascú aporti la seva iniciativa”.

En l’àmbit dels establiments d’allotjament, Enric Portas, president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, anunciava divendres al migdia: “Finalment els vuit hotels i 3 pensions que participen al Blanes 12 s’han pogut omplir al 100%, mentre que per contra, als càmpings i apartaments la demanda ha estat inferior”. Malgrat aquesta diferència de resultats, Enric Portas remarcava: “Esperem poder haver contribuït perquè hi hagi una bona promoció de Blanes 12”.

Respecte la possibilitat que es pugui tornar a repetir l’experiència de Blanes 12, els principals sectors implicats coincidien a valorar divendres que era una qüestió molt a tenir en compte, sobretot arran de l’èxit obtingut en la primera de les jornades més enfocada al sector econòmic.

En aquest sentit, aquesta setmana està previst que hi hagi una reunió per fer valoracions dels resultats obtinguts. La regidora de Promoció de la Ciutat avançava: “Blanes 12 és un esdeveniment excepcional que deu part de l’èxit precisament a aquesta excepcionalitat. Si es convertís en massa freqüent podria caure en una rutina que contrarestaria l’èxit del moment. Ja farem les valoracions oportunes”.

La resta del cap de setmana Blanes va seguir concentrant diversos esdeveniments i actuacions lúdico-culturals al carrer. Dissabte va haver la cinquena Fira Fotogràfica al Carrer, visites guiades a Caves Montferrant, visites guiades a la zona del port i al nucli antic del municipi, cercaviles, inflables per a la canalla, fires, concerts i altres activitats.

Diumenge l’animació al carrer va continuar principalment a través del seguiment de la confecció de les tradicionals Estores de Flors de Corpus i la inauguració de l’escultura i l’exposició “Treball de Formigues”, de l’artista Julián Cerón, així com d’altres activitats per a tots els gustos i públics.

Totes les activitats s’han pogut consultar a la plana web www.blanes.cat/blanes12 on hi havia la informació i els enllaços sobre els diferents ingredients de “Blanes 12”. També s’ha fet difusió a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.
Data de realització: 06/07/2012 | Data de la darrera actualització: 06/29/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300