Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba a Blanes l’exposició “El Bosc. Molt més que fusta” de la Fundació “La Caixa”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/08/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Expo_ElBoscArriba a Blanes l’exposició “El Bosc. Molt més que fusta” de la Fundació “La Caixa”.

La mostra, organitzada per la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Blanes, presenta els boscos com els ecosistemes terrestres amb major diversitat del planeta i estarà allotjada a la Casa Saladrigas fins el 8 de juliol.

L’exposició “El Bosc. Molt més que fusta”, forma part del programa de medi ambient i ciència de la Fundació “la Caixa”, i el seu principal objectiu és insistir especialment en la gran importància dels boscos a tots els nivells, així com en la necessitat de gestionar-los de manera sostenible.

En aquest sentit, a través de diversos elements museístics -com ara mostres de fusta, escultures d’arbres, mòduls interactius, audiovisuals, mapes i fotos de satèl.lit-, es mostren les funcions ecològiques que fan els boscos. Funcions com ara la regulació de l’oxigen a l’atmosfera o el cicle de l’aigua, que són bàsiques per a l’equilibri natural del planeta.

La visita es planteja com un recorregut al llarg del qual es pot gaudir a l’hora que s’aprèn aquest complex ecosistema anomenat bosc, partint de la idea que és possible explotar-lo sense afectar-ne la seva conservació, és a dir, d’una manera sostenible.

La inauguració de la mostra es va fer aquest passat dijous 7 de juny i la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, el secretari general de la Fundació “la Caixa”, Lluís Reverter i la delegada general a Girona d’aquesta entitat bancària, Maria Alsina; així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

Durant el seu parlament, l’alcalde va agrair la implicació que des de sempre ha tingut envers Blanes la Fundació “la Caixa” a l’hora de portar-hi exposicions, sobretot en uns moments en què des dels ajuntaments no es pot afrontar la organització de mostres d’aquesta envergadura.


Per la seva banda, Lluís Reverter va destacar un dels aspectes que també s’inclou a l’exposició a l‘hora de parlar de l’acció de l’home envers la natura: els incendis forestals. En aquest sentit, va explicar que a la mostra s’inclou un mapa interactiu de la península ibèrica on es pot veure que una de les zones més afectades és Galícia, lamentant que majoritàriament es tracta d’incendis intencionats.

L’exposició s’ha difós en especial als centres educatius de Blanes, ja que als matins, de l’11 al 22 de juny, s’ofereix la possibilitat de fer visites guiades per a grups d’alumnes de diferents nivells.

L’horari de visita al públic en general és de dimarts a divendres des de les 4 de la tarda i fins les 8 del vespre, així com dissabtes i diumenges des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre, amb entrada gratuïta.

L’exposició “El Bosc. Molt més que fusta”, estarà allotjada a Casa Saladrigas fins el 8 de juliol.


Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/08/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300