Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’inauguren les noves infraestructures del port de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’inauguren les noves infraestructures del port de Blanes.

Les obres d’ampliació han suposat una inversió de 26’3 M€. Durant l’acte, el conseller de Territori i Sostenibilitat va confirmar la concessió del port esportiu al Club de Vela Blanes.

Dissabte passat es va viure una jornada festiva al port de Blanes. Tot i que les obres d’ampliació que van començar el març de l’any 2010 ja fa setmanes que es pot considerar que van acabar, aquest passat cap de setmana es va oficialitzar el seu punt i final amb la inauguració.inauguracio port 1inauguracio port 2inauguracio port 3
inauguracio port 4inauguracio port 5inauguracio port 6
inauguracio port 7inauguracio port 9inauguracio port 10


El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, van encapçalar l’acte oficial, encarregant-se de descobrir la placa commemorativa situada al nou dic de recer.

Lluís Recoder va fer una crida perquè les noves instal·lacions es converteixin en un revulsiu per l’economia de Blanes i del territori en general, i perquè els diferents sectors que hi conviuen tinguin més possibilitats de futur.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes va recordar tota la feina prèvia que hi ha hagut durant els darrers anys abans que el nou port hagi estat una realitat, coincidint amb el conseller en l’impuls que ha de significar per revifar l’economia que serveixi per a la creació de més llocs de treball.

Lògicament els col·lectius que dissabte van viure amb especial intensitat la jornada d’inauguració van ser els que tenen en aquest espai el seu mitjà diari per guanyar-se la vida. Un dels més importants és la Confraria de Pescadors, que encapçala el seu patró major. Eusebi Esgleas va recordar que la fita d’aconseguir dotar de major seguretat el dic de recer era un anhel de fa molts anys.

Les circumstàncies també han volgut que aquests darrers dies un altre col·lectiu arrelat a la mar hagi viscut el desenllaç d’una notícia llargament esperada: la concessió del port esportiu pel Club de Vela Blanes que el mateix conseller va confirmar dissabte.

La setmana passada es va saber de manera extraoficial que el Club de Vela Blanes havia estat la més ben puntuada davant l’altra aspirant a la concessió, un grup empresarial andorrà (Inversions Morsa).

Lluís Recoder va afegir que ara només falta que l’entitat blanenca faci el dipòsit de l’aval de les garanties perquè es pugui fer la signatura definitiva de la concessió.

Un altre fet que planava en la memòria de tots és el temporal de mar que es va patir el dia de Sant Esteve del 2008, que va evidenciar la necessitat que s’executessin les obres d’ampliació del port de Blanes.

La inauguració del port també va comptar amb la presència del director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i de l’exalcalde de Blanes, Josep Trias, i l’exconseller de la Generalitat, Joaquim Nadal, els quals durant l’anterior mandat local i nacional van viure l’inici de les obres.

Els treballs d’ampliació han suposat una inversió de 26’3 milions d’euros, i s’han executat en un termini de 27 mesos.

Les noves esplanades guanyades a la mar que s’han creat amb l’ampliació ocupen una superfície de 12.000 metres quadrats, i el nou dic de recer exterior té gairebé 600 metres de longitud i el perllongament del contradic.


Data de realització: 06/11/2012 | Data de la darrera actualització: 06/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300