Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

130 desallotjats per un incendi a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivil130 desallotjats per un incendi a Blanes.

L’incendi s’ha localitzat a un pàrquing tancat d’uns apartaments del barri dels Pins i no ha provocat cap ferit pel foc ni per l’espès fum que ha provocat. S’han desplegat 7 dotacions de Bombers, 2 del SEM, 4 de la Policia Local, 3 dels Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de Blanes.

Unes 130 persones han hagut de ser desallotjades aquest matí a causa d’un incendi que ha afectat uns apartaments del barri dels Pins. El focus de l’incendi estava localitzat en un pàrquing tancat que s’utilitza com a traster, l’entrada del qual està situada a l’aparcament soterrani dels apartaments Europa que dóna al carrer Menorca.

L’incendi ha mobilitzat un desplegament de cossos d’emergència prou important; 7 dotacions de Bombers, 2 del Servei d’Emergències Mèdiques amb una unitat medicalitzada i una de suport vital bàsic, 4 dotacions de la policia local, tres dels mossos d’esquadra i Protecció Civil de Blanes.

L’alerta s’ha donat quan eren tres quarts de 7 del matí d’avui dijous iniciant-se immediatament el protocol d’emergències.

Les 130 persones que han hagut de ser desallotjades eren majoritàriament turistes, que han estat evacuats en primera instància preventivament.

Cap dels ocupants dels apartaments ha patit ferides ni intoxicacions a causa del fum, de manera que tampoc ha estat necessari traslladar-los a l’hospital. Tan sols s’han hagut d’atendre alguns dels operatius dels cossos d’emergència, principalment per haver inhalat el fum mentre treballaven en les respectives tasques d’extinció i evacuació.

Els efectius de la Policia Local de Blanes han estat els encarregats d’anar apartament per apartament per alertar els ocupants que calia desallotjar.

Cap a 2/4 de 9 del matí tots els veïns desallotjats ja han pogut retornar als seus pisos, tot i que una gran part, potser per recuperar-se de l’ensurt i de la son trencada, han començat per asseure’s a esmorzar al bar del mateix bloc d’apartaments.

El principal problema amb què s’han trobat els agents de la Policia Local a l’hora de procedir a desallotjar és que la gran majoria estaven dormint, i a més l’espès fum que provenia del focus de l’incendi dificultava la respiració a la zona més propera a l’origen del foc.

Els Mossos d’Esquadra són els que ara s’ocuparan de la investigació per esbrinar les causes de l’incendi localitzat al pàrquing soterrat. El fet que per accedir al lloc on s’ha iniciat el foc sigui de difícil accés fa pensar que el seu orígen hagi estat de tipus elèctric.

L’operatiu d’emergència s’ha donat per acabat a quarts de 10 del matí.


Data de realització: 06/14/2012 | Data de la darrera actualització: 06/17/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300