Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Rotary Club Blanes distingeix l’Arxiu Municipal amb un Premi Paul Harris.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Rotary Club Blanes distingeix l’Arxiu Municipal amb un Premi Paul Harris.

En total s’han lliurat quatre distincions: a l’escriptor Joan Adell, a l’oceanògraf Carles Bas, a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes i a la Plataforma de Dones.

El lliurament dels premis Paul Harris que atorga el Rotary Club de Blanes-Costa Brava Sud va tenir divendres passat en el decurs d’un sopar que va comptar amb una cinquantena d’assistents.

Els premis Paul Harris, que prenen el nom del fundador del Rotary Internacional, són un reconeixement que els clubs fan als seus mateixos membres, així com a terceres persones o entitats de la seva àrea d’influència per reconèixer una tasca altruista o una trajectòria o actuació rellevant.

Antoni Reyes Arxiu Municipal Ajuntament BlanesNicolás Laguna i Antoni Reyes Arxiu Municipal Ajuntament BlanesPremi Arxiu MunicipalJoan Adell
Premi Joan AdellAmparo Ardanuy Plataforma DonesImatge PREMIATS OKokPremi Plataforma Dones BlanesEnguany el Rotary Club Blanes ha reconegut dues persones i dues entitats del municipi. En el primer apartat, s’ha distingit la trajectòria del doctor Carles Bas, un oceanògraf mundialment reconegut que va endegar el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i que, entre d’altres distincions, és Doctor Honoris Causa per la Universitat de Las Palmas de Gran Canària.

Carles Bas no va poder ser present per recollir el seu guardó precisament perquè aquests dies és a la Universitat de La Laguna, a les illes Canàries.

L’altra persona que ha estat distingida és l’escriptor blanenc Joan Adell, premiat en diverses ocasions amb guardons de poesia, novel·la i narrativa. Val a dir que, tot i que Joan Adell ja havia rebut per la seva trajectòria rotària un Paul Harris, aquest cop el reconeixement és per la seva faceta com a escriptor.

En el capítol d’entitats, el Rotary Club ha distingit la Plataforma de Dones de Blanes per les tasques d’acompanyament que fan a les dones que pateixen maltractament domèstic al llarg de tot el dur procés que suposa superar un trauma psicològic i –sovint també- físic. El premi el van recollir Amparo Ardanuy i Montse Romero en representació de la plataforma.

L’altra entitat que també ha estat distingida és l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, no tan sols per la seva tasca de recopilació de la documentació de la vila, sinó també per la de tots els voluntaris i voluntàries que contribueixen a la recuperació de la memòria històrica del municipi amb les seves aportacions.

La distinció va ser lliurada al segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Nicolás Laguna, així com a l’arxiver municipal, Antoni Reyes, en representació dels treballadors i voluntaris d’aquest departament municipal.


Eradicar la poliomielitis al món

Més enllà d’una distinció, els premis Paul Harris que atorga el Rotary Club tenen una aplicació pràctica a nivell internacional. La ONU, a través de la UNICEF, va encarregar a Rotary Internacional –membre observador de la ONU com a ONG- la missió d’eradicar la poliomielitis al món, una malaltia que actualment encara és present a Nigèria, Afganistán i Pakistan, després que fa un any i mig que ja no es detecta cap cas a India.

Per poder donar a cada guanyador del premi la distinció Paul Harris, s’han de pagar 1.000 dòlars perquè el guardó que serà lliurat s’enviï des dels Estats Units via Zurich. Amb un dòlar es poden pagar tres vacunes anti-polio i, per aquest motiu, la vetllada que es va viure ahir a la nit a Blanes va significar que es podran obtenir un gran nombre de vacunes que s’hauran finançat amb l’atorgament d’aquests premis.

Durant la vetllada, també es va fer el relleu anual del president del Rotary Club Blanes-Costa Brava, que ha passat a ser Joan Audrufeu en substitució d’Antoni Ametller.
Data de realització: 06/18/2012 | Data de la darrera actualització: 06/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300