Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou Èxit de participació al Punt Informatiu de Recollida Selectiva.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/20/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou Èxit de participació al Punt Informatiu de Recollida Selectiva.

A banda de vendre i repartir material, també es va fer una enquesta entre els participants. Un 97% dels enquestats creuen que cal separar i reciclar la matèria orgànica, entre d’altres dades.

Unes 500 persones van acostar-se al darrer punt informatiu que s’ha fet a Blanes uns dies abans que comencés la temporada alta de la recollida porta a porta, que ha començat el 15 de juny i s’allargarà fins el 15 de setembre. Tres educadors i educadores es van encarregar d’atendre tothom qui es va acostar a la carpa que es va instal·lar al passeig de mar el passat 10 de juny.


punt informatiu 1punt informatiu 2punt informatiu 3
punt informatiu 4punt informatiu 5punt informatiu 6
Enquesta sobre la recollida selectiva

Entre tots els assistents al punt informatiu, 74 persones van participar a una enquesta que es va fer sobre el servei de recollida d’escombraries. D’aquest total, un 97% creuen que és convenient separar i reciclar la matèria orgànica.

Una altra qüestió que se’ls va consultar és precisament sobre la matèria orgànica: un 44% no sap on es porta un cop s’ha recollit als domicilis però, en canvi, una major quantitat de persones, un 79%, saben que a partir de l’orgànica s’obté el compost, l’adob natural. A la majoria dels enquestats li resulta fàcil o molt fàcil separar la matèria orgànica, concretament un 56% i un 22% respectivament. Però en canvi, un altre 22% afirma que li suposa una certa dificultat separar correctament la matèria orgànica.

Respecte el grau de satisfacció envers l’actual sistema de recollida de residus a Blanes, el 66% afirma estar molt o bastant contenta, mentre que un 4% no n’està gens i un 8% poc content. Tal i com van indicar els mateixos enquestats, algunes de les raons poden ser les olors i l’aspecte dels carrers en el cas de les zones on es va la recollida porta a porta.


Material per fer reciclatge de deixalles

Pel que fa al material que es va repartir al Punt Informatiu, es van vendre uns 1.200 paquets de bosses compostables i es van repartir gratuïtament 125 bosses de compost, l’adob natural que s’obté amb la recollida de matèria orgànica.

D’altra banda, també es va obsequiar amb 400 cendrers de platja i 280 cubells per a la recollida de la fracció orgànica, 200 dels quals eren del tipus reixat, que es van exhaurir durant el matí.

A banda de la carpa central on es repartir el material i es feia l’enquesta, els qui es van acostar al Punt Informatiu de Recollida també hi havia un vehicle elèctric de neteja viària, així com un dels nous camions de recollida d’escombraries.

Aquest camió és el nou recol·lector de la fracció orgànica, que es va presentar al públic aprofitant l’organització del Punt Informatiu. L’objectiu era incidir en els esforços que s’estan fent tant des de l’Ajuntament de Blanes perquè els ciutadans facin la separació de l’orgànica com des de l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries per comptar amb tots els mitjans necessaris per garantir un bon servei.

El Punt Informatiu de Recollida Selectiva es va organitzar per l’Ajuntament de Blanes a través de l’empresa de recollida de residus i neteja viària municipal, NORA.

Data de realització: 06/20/2012 | Data de la darrera actualització: 06/20/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300