Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xerrada sobre el servei de Teleassistència per a la gent gran de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xerrada sobre el servei de Teleassistència per a la gent gran de Blanes.

Es tracta d’un servei que permet a les persones que viuen soles comunicar-se les 24 hores del dia els 365 dies a l’any amb un Centre d’Atenció perquè, en cas de necessitat, pugui ser atesa immediatament

La sala de plens va acollir ahir a la tarda una xerrada organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona sobre el servei de Teleassistència, que s’adreça prioritàriament a les persones grans o amb discapacitat amb l’objectiu de pal·liar les necessitats derivades dels processos d’envelliment.


teleassistencia xerrada 1teleassistencia xerrada 2teleassistencia xerrada 3
teleassistencia xerrada 4teleassistencia xerrada 5teleassistencia xerrada 6
teleassistencia xerrada 7Aquest servei permet viure a casa oferint autonomia i seguretat tant a l’usuari com a la seva família. Les persones interessades poden adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, on valoraran la necessitat del servei i, en cas d’assignació, es tramitarà la sol·licitud.

A partir d’aquí, el Servei Local de Telassistència fa una visita al domicili i informa l’usuari de tots els detalls: atenció 24 hores al dia tots els dies de l’any. Es fa un informe amb totes les característiques que té el domicili, així com les dades que l’usuari vol facilitar quant a persones de contacte i característiques més destacades. Després, el servei tècnic és qui s’encarrega de fer la instal·lació de l’aparell a domicili.

Actualment a Blanes hi ha 250 usuaris d’aquest servei, però encara hi ha 70 aparells més disponibles per poder-los assignar a qui ho necessiti. El cost d’aquest servei, a través de les subvencions de l’Ajuntament de Blanes, la Diputació de Girona i l’Imserso, és de 4’40 €/mes, si bé els pagaments es fan cada 4 mesos 3 cops a l’any, de manera que les factures que es giren cada quatre mesos són per un import de 17’60 €.

També hi ha la opció de fer-ho de manera privada, sense subvencions, i en aquest cas el servei que ofereix la mateixa empresa, Televida, és de 21’06 €/mes.


Funcionament del Servei de Teleassistència

Els usuaris disposen d’un polsador que han de dur sempre a sobre i que és permet banyar-se i dormir. Prement el botó del polsador es contacta directament amb el Centre d’Atenció de Telassistència sense necessitat de despenjar el telèfon ni marcar cap número, i parlar des de qualsevol punt de la casa amb els professionals del servei.

Tan sols cal disposar de línia telefònica fixa i un equip de professionals qualificats i formats treballen per atendre l’usuari davant qualsevol situació, no tan sols per raons de salut, sinó també, per exemple, si s’ha sentit un soroll estrany i pensen que els han entrat a robar, s’està calant foc o qualsevol cosa que els pugui preocupar i que necessiti d’una actuació immediata.

D’altra banda, també s’ofereixen d’altres atencions, com ara el seguiment personalitzat en cada cas o bé suport per portar l’agenda de cites i compromisos que tinguin amb el metge, per prendre una medicació, etc. L’Atenció és continuada, de manera que es pot trucar a les teleoperadores sempre que vulguin, ja sigui per fer una consulta o perquè els facilitin informació.


Custòdia de les claus amb la Policia Local de Blanes

A Blanes també hi ha la possibilitat que els usuaris del Servei Local de Telassistència tinguin custodiades una còpia de les claus dels seus domicilis amb la Policia Local.

Els usuaris que poden beneficiar-se d’aquest servei són aquells qui no tenen persones de confiança a prop per facilitar-los les claus de casa, les quals poden ser de molta importància per facilitar l’accés a l’habitatge en cas d’una emergència.

La clau és custodiada en una bossa amb un número identificatiu –en cap cas es mostren les dades personals- dins d’un precinte de seguretat i es custodien a la Prefectura de la Policia Local a una caixa forta. En cas de necessitat, si la persona usuària no pot obrir la porta de casa seva, el Centre d’Atenció de Teleassistència alerta la Policia Local de Blanes perquè acompanyi el servei d’emergències requerit (bombers, sanitaris, etc) amb la clau custodiada.

Per a rebre més informació :

Serveis Socials Ajuntament de Blanes: 972 336 111
de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h

Televida Serveis Sociosanitaris S.L. 901 110 901
Data de realització: 06/21/2012 | Data de la darrera actualització: 06/29/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300