Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Revetlla de Sant Joan 2012.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanRevetlla de Sant Joan 2012.

La festa popular organitzada per Acció Cultural Es Viver i l’AEiG Pinya de Rosa i les 5 fogueres que s’han encès, dos dels trets més destacats de la celebració.

A Blanes, ja fa uns quants anys que la celebració de la revetlla de Sant Joan compta amb una festa força arrelada, que organitzen Acció Cultural Es Viver i l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa.´

La tarda es va iniciar amb un tastet dels contes de Sant Joan pels més menuts seguit per un taller de ninots per cremar a la foguera.

Llavors va arribar el moment de l’actuació de tres grups de ball de l’esbart dansaire Joaquim Ruyra. Els primer d’ells, l’infantil, va encetar l’exhibició amb el Ball dels Bombers de Barcelona. Darrera d’ells, la Colla Sardanista Sa Palomera va oferir una sardana d’exhibició seguida per una sardana de germanor a la qual es va convidar a participar tothom qui va voler.

Abans que arribés el nou ingredient de la festa, la canalla que havia fet el seu ninot amb cartrons i material reciclat els va posar al munt de fusta que hi havia al mig del passeig per encendre la foguera de Sant Joan.revetlla 1revetlla 3revetlla 4
revetlla 5revetlla 6revetlla 8
revetlla 9revetlla 10revetlla 11
revetlla 12revetlla 13revetlla 14
revetlla 15revetlla 16revetlla 17
revetlla 18revetlla 19revetlla 20
revetlla 21

Enguany han participat a la Festa 8 entitats

Cada any que passa, la festa de Sant Joan d’Acció Cultural Es Viver i de l’AEiG Pinya de Rosa compta amb la participació de més entitats de Blanes. Aquest 2012 han estat vuit, dues més que a l’anterior revetlla.

Una altra entitat que ha participat enguany és la Colla Gegantera de Blanes, amb els gegantons i els caps grossos, als quals també s’hi va afegir la gegantona Mariona. Construïda per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, la Mariona va ser presentada al maig, en motiu de la Fes-ta Gran Festa Gegant, un dels actes commemoratius del vintè aniversari de la colla gegantera.

L’arribada de la flama del Canigó va donar peu a la intervenció de la Colla de Diables Sa Forcanera, que va destacar especialment pel seu grup de percussió. Amb l’ajuda de dos dels seus membres, l’encesa de la foguera enguany ha estat més espectacular que mai.

Després de l’encesa, va arribar un dels moments destacats de la vetllada quan, com és tradicional, Acció Cultural Es Viver va reconèixer una entitat de Blanes, lliurant-li la ja coneguda flameta. La Colla Gegantera de Blanes ha estat enguany l’escollida per la seva tasca envers la cultura catalana.

Lectura del Manifest, Sopar Popular i Música

Les dues entitats organitzadores van tancar la primera part de la festa amb la lectura del manifest que, a banda de recordar que la revetlla de Sant Joan és la diada nacional dels Països Catalans, també va incloure una part més reivindicativa. En aquest sentit, es van censurar els atacs que pateixen la llengua i la cultura catalanes, reivindicant la independència.

En acabada la lectura del manifest va començar el sopar popular, comptant amb la participació d’unes 350 persones. L’àpat va ser a base d’amanida, pa amb tomàquet i botifarra.

La part final de la revetlla es va encetar amb un popurri de balls tradicionals i música. Per la seva banda, la música per ballar la van posar primer en directe el grup Guaita’ls i després enllaunada, a càrrec del DJ Bullanga, qui estava previst que animés la festa fins a les 3 de la matinada.

Revetlla sense incidents remarcables

Arreu de Blanes la revetlla de Sant Joan també va comptar amb d’altres celebracions, tant públiques com privades. Algunes d’elles es van fer tenint com a teló de fons una foguera, si bé, seguint la tendència d’aquests darrers anys, aquest 2012 n’hi havia de ben comptades.

Una d’elles és la que hi havia al costat de l’antiga Cooperativa Agrícola, al barri de La Plantera, mentre que l’altra que també comptava amb una espectacular alçada era la del barri de Quatre Vents.

Segons el cap de Proteció Civil, Josep Lluís Pouy, enguany s’han autoritzat cinc fogueres, un nombre més gran que el 2011, però en canvi molt menor en relació a fa uns quants anys, quan s’arribava a haver d’inspeccionar–ne fins a 24.

Els serveis d’emergència; Policia Local, SEM, Mossos d’Esquadra, Bombers i Protecció Civil, van haver d’atendre incidents poc remarcables i que, sortosament, no eren de caràcter greu.

A quarts d’una de la matinada, el primer balanç era de normalitat total, sense incidents destacables.

Si bé la revetlla de Sant Joan va ser una mica atípica respecte anys anteriors, el què no van faltar són els seus ingredients més característics com són la coca i el cava, així com les fogueres i l’eterna banda sonora dels petards i els focs d’artifici, empipadors per alguns i no exempts d’un cert encant per d’altres.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/29/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300