Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sorteig de sis pisos amb Protecció Oficial a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/26/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Sorteig de sis pisos amb Protecció Oficial a Blanes.

Es tracta d’habitatges que han quedat disponibles després que fa uns anys es van assignar als seus primers inquilins, i que ara s’han tornat a sortejar. Dos d’ells eren de lloguer amb opció de compra, i els altres quatre de lloguer.

El sorteig s’ha fet aquest dimarts al matí a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, comptant amb la presència de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, així com de treballadors d’aquest àrea de govern. Dues representants de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han procedit primer a sortejar els dos pisos de lloguer amb opció de compra i després els altres quatre habitatges de lloguer.


sorteig pisos proteccio 1sorteig pisos proteccio 2sorteig pisos proteccio 3
sorteig pisos proteccio 4sorteig pisos proteccio 5sorteig pisos proteccio 6


Un total de 156 persones van presentar la seva sol·licitud als Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes per accedir als sortejos, en un termini que es va iniciar a finals de l’any passat. Des de l’Ajuntament de Blanes es van trametre les dades a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que es va encarregar d’atorgar els barems adequats a cada demanda. Del total de sol·licituds presentades, se n’han admès 92 i, per tant, han entrat al sorteig a cada modalitat a la qual s’acollia.

Primer s’han sortejat els pisos de lloguer amb opció de compra, que finalment han aconseguit l’Antoni i la Ma Gràcia, i després les 46 persones que no l’han obtingut s’han anat apuntant per ordre de sorteig per a la llista d’espera.

Després, s’ha fet el sorteig dels quatre habitatges de lloguer, que s’ha fet amb la primera llista prioritària de 27 persones admeses. Aquesta llista està conformada per majors de 65 anys residents a Blanes, mentre que el segon col·lectiu –que en aquest cas no comptava amb aspirants- era per a majors de 65 anys residents fora del municipi. Per últim, al tercer grup –que sí que ha entrat a la llista d’espera però no al sorteig perquè els aspirants del primer col·lectiu prioritari ja superaven el nombre d’habitatges disponibles- hi ha famílies monoparentals, persones que són beneficiàries del PIRMI, etc

En aquest cas els afortunats al sorteig dels pisos de lloguer han estat en Palmiro, la Dolors, en Juan i en José. La resta d’aspirants, fins a conformar un nombre total de 40, han quedat també en llista d’espera per si queda lliure algun dels habitatges. Val a dir que en tots dos casos –els pisos de lloguer amb opció de compra i els de lloguer-, les llistes d’espera tenen una validesa de tres anys.

Els dos habitatges amb opció de compra que s’han sortejat avui estan situats al passatge Mas Torrents, tenen tres dormitoris en una superfície de 66’90 m2 i 72’63 m2 i una plaça d’aparcament. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge.

Per la seva banda, els quatre pisos de lloguer estan al carrer d’Àngel Planells i tenen un dormitori en una superfície de 41 m2. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, els ocupants dels dos pisos de lloguer amb opció de compra pagaran 307’73 € i 330’67 € mensuals per cada pis, mentre que els quatre habitatges de lloguer costen 164’08 €/mes.

La idea és que els sis habitatges que s’han adjudicat avui puguin ser lliurats als seus nous inquilins el més aviat possible i, en aquest sentit, després que aquest matí s’ha fet el sorteig, els han pogut anar a visitar a l’espera que d’aquí a 15 dies puguin formalitzar el contracte, la fiança i la resta de documentació necessària.Data de realització: 06/26/2012 | Data de la darrera actualització: 07/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300