Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el dia de l’Alliberament LGTB.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el dia de l’Alliberament LGTB.

Durant tot el dia la bandera de l’Arc de Sant Martí onejarà a la plaça Catalunya en motiu del Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual en compliment d’un acord aprovat al ple municipal

Avui dijous, 28 de juny, se celebra el Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transexual i Bisexual. Per aquest motiu, al llarg de tota la jornada, la bandera de l’Arc de Sant Martí, que simbolitza el col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, onejarà a la plaça Catalunya, a tocar de la platja. De fet, val a dir que la bandera de l’Arc de Sant Martí ja va començar a onejar ahir a la nit, despertant la curiositat de vianants i conductors que passaven per aquest indret.Aquesta acció és una de les mesures que es van aprovar al darrer ple municipal del 31 de maig formant part de la proposta d’acord presentada per EUiA-ICV.

La moció recordava que, en compliment de l’acord aprovat al plenari del juny de l’any 2010, ja es va acordar que cada 28 de juny, coincidint amb el dia de l’alliberament gai, es fes onejar la coneguda bandera multicolor al balcó de l’ajuntament o, en el seu defecte, en un lloc públic. L’any passat la bandera va onejar a la rotonda dels focs, a l’entrada de Blanes.

Un altre dels punts inclosos a la proposta d’acord és que s’integri el 17 de maig, Dia Mundial contra l’homofòbia i la transfòbia i el 28 de juny dintre de les accions culturals i educatives del municipi.

En un dia com el d’avui, 28 de juny, es commemoren els disturbis de Stonewal, que van tenir lloc l’any 1969 a Nova York, i que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual. La noció bàsica de l’orgull d’aquest col·lectiu consisteix en què ningú no s’ha d’avergonyir del què és, sigui quina sigui la seva orientació o identitat sexual.Pel que fa a la moció aprovada al darrer ple, val a dir que es va aprovar amb els vots a favor del PSC i del grup proposant. CiU va donar llibertat de vot als seus regidors, de manera que 1 dels seus membres va votar a favor, 2 altres en contra i 1 darrer es va abstenir, conjuntament amb el PP.Data de realització: 06/28/2012 | Data de la darrera actualització: 07/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300