Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de Blanes aprova un canvi al Consorci Illa de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple de Blanes aprova un canvi al Consorci Illa de Blanes.

El Consell Directiu del Consorci també inclourà com a representant de l’Ajuntament de Blanes el regidor de CiU Xavier Lozano, en substitució del regidor d’Urbanisme, Miquel Lupiáñez.

Un dels temes més destacats del ple ordinari del mes de juny celebrat dijous a la nit va aprovar un canvi de representació al consell del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, format actualment per la Generalitat i l’Ajuntament.

La Generalitat compta amb quatre membres al consell, mentre que l’Ajuntament estava fins ara representat per tres altres; l’alcalde, que n’és el president; el regidor d’Hisenda i Patrimoni, Nicolàs Laguna i el regidor d’Urbanisme, Miquel Lupiáñez. La sessió plenària va aprovar substituir aquest darrer membre pel regidor de CiU, Xavier Lozano.

L’alcalde, Josep Marigó, va explicar que aquest canvi s’ha decidit fer recordant que el projecte de l’Illa de Blanes havia estat liderat aquests darrers anys alternadament per governs encapçalats per CiU i PSC.

Aquesta decisió no va agradar als altres dos grups municipals, relacionant-ho amb que a principis de juny CiU va recolzar l’aprovació dels pressupostos presentats pel PSC.

Per la seva banda, el regidor de CiU, Quim Torrecillas, va rebatre les paraules de Víctor Catalán explicant que el què està fent la federació nacionalista és garantir la governabilitat.

El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU, els vots en contra d’EUiA-ICV i l’abstenció del PP.

Pel que fa a la resta de temes que es van tractar al ple, el primer punt va ser la modificació del nivell de protecció del fitxer de dades del personal de l’ajuntament, una qüestió que es va aprovar amb el recolzament del PSC, CiU i PP, i els vots en contra d’EUiA-ICV.

A la part de control, on hi havia tres mocions presentades per la coalició d’esquerres, la proposta d’acord per la posada en marxa d’horts urbans es va aprovar per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar.

La segona moció, per reclamar el pagament de l’IBI en béns immobles de titularitat de totes les confessions religioses, es va aprovar amb els vots a favor del PSC i EUiA-ICV i els vots en contra de CiU i PP.

Per últim, la proposta d’acord perquè l’Ajuntament presentés petició d’investigació a la fiscalia del Tribunal de comptes per les irregularitats comeses pel centre de Salut La Selva Maresme i altres organismes, es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups.

Això va ser després que el partit dels socialistes va presentar esmena a la totalitat, el grup proposant, al seu temps, va presentar una esmena d’adició i CiU i unió va demanar d’altres modificacions que EUiA-ICV va acceptar.


Data de realització: 06/29/2012 | Data de la darrera actualització: 06/29/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300