Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració de la nova seu de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Inauguració de la nova seu de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa.

La construcció ha suposat un cost de 300.000 €, finançats amb un préstec sense interessos atorgat per l’ICF a retornar en 13 anys.

Dissabte al matí es va fer la inauguració de la nova seu de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries; regidors de l’Ajuntament; representants de Creu Roja de Catalunya i Girona i d’altres autoritats, entre ells el director dels Serveis Territorials de Salut, Josep Trias.

inauguracio Creu Roja 1inauguracio Creu Roja 2inauguracio Creu Roja 3inauguracio Creu Roja 4
inauguracio Creu Roja 5inauguracio Creu Roja 6inauguracio Creu Roja 7inauguracio Creu Roja 11
inauguracio Creu Roja 12inauguracio Creu Roja 13


L’acte es va iniciar amb una visita a les instal·lacions, un nou edifici que substitueix l’anterior que es va haver d’enderrocar pel deteriorat estat en què es trobava.

A finals de 2009, a través d’un préstec sense interessos de 300.000 euros atorgat per l’Institut Català de Finances, es van iniciar els tràmits de demolició de l’antic edifici i la construcció de la nova seu, que es va fer al llarg de l’any passat. El crèdit s’haurà de retornar en 13 anys des de Blanes, i val a dir que també s’han hagut de destinar 50.000 euros per a l’equipament.

Durant les obres de construcció, l’assemblea local de Creu Roja es va ubicar a un espai de l’Hotel d’Entitats de Blanes cedit gratuïtament per l’Ajuntament, que també ha contribuït amb la bonificació dels impostos i taxes d’obres i amb la cessió d’una zona d’aparcament a la rambla Joaquim Ruyra.

Després de la visita, l’acte va continuar amb els parlaments, que es van iniciar amb la intervenció de la presidenta de l’assemblea local de Creu Roja, Maria Lluïsa Bertolín, qui va agrair el suport rebut per les institucions.

La presidenta va recordar que durant l’any passat Creu Roja va atendre prop de 1.300 joves i adolescents en diferents projectes, més de 500 persones del col·lectiu de gent gran i 133 famílies amb la distribució de kits d’ajut alimentari o higiènic. Sumant d’altres tipus de serveis que també s’han donat durant el 2011, s’han atès més de 2.500 persones.


Per la seva banda, l’alcalde de Blanes va destacar que, amb la inauguració de la nova seu, Creu Roja podrà donar encara un millor servei del què ja ofereix, remarcant la bona tasca que des de sempre ha fet al municipi.

En el mateix sentit es va pronunciar el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, que igualment va recordar que la suma d’esforços entre les administracions públiques i les institucions han de servir per aconseguir millores.

Als parlaments també van participar d’una banda la vice-presidenta de Creu Roja a Girona, Carme Campeny i de l’altra el vice-president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera.

En acabats els parlaments, es va procedir a descobrir la plana inaugural de la nova seu de l’entitat, que és present a Blanes des de fa 91 anys, quan consta documentada una comissió presidida per Josep Ferrer i Berger amb motiu de l’atenció als malalts i ferits que arribaven de la Guerra d’Àfrica.

El juny de l’any 1952, Creu Roja va continuar la seva tasca des de la seu ubicada en aquest mateix solar situat al carrer Sant Jaume al adquirir-ne la propietat per 15.000 pessetes.

Durant més de 60 anys, l’activitat de Creu Roja al servei de la població de Blanes, però també de Lloret i Tossa, on igualment donen atenció, no ha parat de créixer.

Actualment compten amb 1.200 socis i 168 voluntaris.

Trobada Institucional prèvia a la inauguració

Val a dir que abans que tingués lloc l’acte inaugural, la jornada va començar amb l’arribada a Blanes del conseller de Benestar Social i Família, que va ser rebut per l’alcalde i membres del consistori, entre ells la primera tinenta d’alcalde, Lourdes Fàbrega, i la regidora de Serveis Socials, Susana Ramajo.

La comitiva es va dirigir al despatx d’alcaldia, on es va fer una breu trobada. Josep Lluís Cleries i Josep Marigó van parlar de diverses qüestions relacionades amb l’àmbit dels serveis socials, entre ells la llei de la dependència, així com temes d’actualitat política, com ara les reformes de les administracions locals que vol tirar endavant el govern de l’estat espanyol perquè les diputacions assumeixin els serveis obligatoris dels municipis de menys de 20.000 habitants.

Finalment, la trobada institucional es va tancar amb la signatura del Llibre d’Honor de l’ajuntament de Blanes, com és el costum quan hi ha visites destacades al municipi.


Data de realització: 07/10/2012 | Data de la darrera actualització: 07/13/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300