Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil de la Generalitat lliura a Blanes el material de campanya per promoure la seguretat a les platges.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil de la Generalitat lliura a Blanes el material de campanya per promoure la seguretat a les platges.

La campanya s’ha presentat a Barcelona per a tot Catalunya, i també a Blanes com a municipi turístic de referència al litoral gironí.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha iniciat una campanya per cridar l’atenció dels usuaris de les platges catalanes en dos aspectes fonamentals: millorar la seguretat al litoral amb la difusió sobre què signifiquen els tres colors de les banderes i recordar el número 112 com a telèfon únic d’emergències gratuït.


La campanya es va presentar ahir dijous a Barcelona per a tot Catalunya i a Blanes, com a municipi de referència al litoral gironí.

La Cap del Servei de Gestió d’Emergències a Catalunya de la DGPC, Montse Font, i el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, van lliurar el material de campanya al president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Enric Portas, perquè ho distribuís als visitants que s’hostatgen al municipi.

Aquests dies la Direcció General de Protecció Civil està repartint 10.000 pòsters i cartells amb dos eslògans: “A la platja les aparences enganyen” i “A la platja, posa-hi tots els sentits”.

Els dos aspectes en què incideix la campanya (les banderes i el telèfon d’emergències 112) són bàsics, ja que hi ha molts usuaris de les platges catalanes que desconeixen el codi semafòric de les banderes. Això és perquè no són usuaris habituals de les platges o perquè provenen de països on no s'utilitza aquest sistema.


Tanmateix, el telèfon112, tot i ser el comú a la Unió Europea, encara conviu a molts llocs amb d'altres telèfons d'emergències i convé recordar la seva existència als turistes i també a la població catalana. Igualment, hi ha banyistes que venen de països on el telèfon d'emergències és un altre.

Els 10.000 pòsters s'estan distribuint aquests dies en 70 municipis costaners de 12 comarques: a Ajuntaments, Consells comarcals, oficines d’informació turística, associacions hoteleres i de càmpings per a la seva difusió entre els associats i directament en establiments hotelers i a llocs de socors de Creu Roja i Associació Catalana d’Empreses de Vigilància Aquàtica. També es distribuirà als accessos a platges i en casals d'estiu, etc.

També s'editarà un fulletó tipus flyer amb les imatges i missatges de la campanya, incidint en el significat de les banderes i els diferents estats de la mar que representen i l'ús del telèfon 112.

A banda, s'incidirà en aquests aspectes i d'altres a través de:

* Pàgina web de consells de protecció civil específics per platges:

www.gencat.cat/interior/platges

* Vídeo viral per edició

* Missatges twitter @emergenciescat

Data de realització: 07/13/2012 | Data de la darrera actualització: 07/13/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300