Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’inaugura l’exposició “Geometries”, de Joan Padern.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/16/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PadernS’inaugura l’exposició “Geometries”, de Joan Padern.

La mostra inclou la seva producció més recent i una retrospectiva i s’acull a Casa Saladrigas, on també s’exposen les fotografies finalistes i guanyadores del 40è Premi Quillat de l’AFIC.

Casa Saladrigas va viure dissabte a la tarda un acte molt concorregut a través de la inauguració de l’exposició que acull els treballs de l’artista blanenc d’adopció, Joan Padern.


expo AFIC 1expo AFIC 2expo padern 1expo padern 2
expo padern 4expo padern 5expo padern 6


Sota el títol, “Geometries”, la mostra que han organitzat l’Àrea de Cultura i Festes i l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament, inclou el seu treball més recent i inèdit. Es tracta d’una sèrie de treballs que ha estat realitzant aquests darrers mesos, que enllacen amb la seva primera etapa d’abstracció de principis dels anys seixanta.

Ara, amb “Geometries”, Joan Padern ha tornat als seus orígens.

L’exposició es completa amb una retrospectiva de la seva extensa i reconeguda obra: des de les primeres aquarel·les, passant per les pintures realistes amb paisatges i barques, fins arribar a les façanes i places de Barcelona i també quadres de denúncia i conscienciació
ecològica.

L’artista va fer donació al municipi de Blanes d’un fons destacat de la seva obra pictòrica, així com del seu fons documental. Pintor de renom, la seva obra està exposada a diferents museus del país i a l’estranger.

Ara, a través d’aquesta mostra, es pot apreciar l’evolució de la seva carrera i contemplar algunes obres que encara no s’havien pogut veure a Blanes, totes elles de la seva col·lecció particular.

Joan Padern va néixer a Colera l’any 1924, i el 1998 l’Ajuntament li va donar el títol de fill adoptiu de Blanes, la vila on es va traslladar a viure amb la seva família, poc abans de fer els 16 anys.

Precisament bona part d’aquesta seva família i amics van voler acompanyar l’autor dissabte passat, durant la inauguració de l’exposició. L’acte el van encapçalar el propi artista, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres.

“Geometries” es podrà visitar al segon pis de Casa Saladrigas fins el proper 26 d’agost.

Exposició 40è Trofeu Quillat de Fotografia de l’AFIC

També va ser dissabte al vespre quan es va inaugurar una altra exposició en aquest mateix indret, però en aquest cas ubicada a les sales de la primera planta.

Es tracta dels treballs corresponents a la 40ena edició del Trofeu Quillat de fotografia, organitzat per l’entitat blanenca AFIC, l’associació fotogràfica i cinematogràfica.

L’exposició mostra les 40 fotografies finalistes i les 10 que han estat premiades a cada secció, després que al concurs van concórrer prop de 800 treballs, i es podrà visitar fins el 5 d’agost.









Data de realització: 07/13/2012 | Data de la darrera actualització: 07/16/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300