Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Operatiu de Rescat d’un naufragi a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Operatiu de Rescat d’un naufragi a Blanes

Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, així com el SEM van participar en l’atenció de cinc joves que van naufragar dissabte al migdia a l’alçada de la punta de Santa Anna

L’operatiu es va posar en marxa dissabte al migdia, després que Salvament Marítim i la Policia Local de Blanes van donar l’alerta. Uns joves que havien sortit a navegar des del Club de Vela Blanes van haver de saltar a l’aigua quan la força de les onades va inundar la seva embarcació, a l’alçada de la punta de Santa Anna, al municipi de Blanes, i es dirigien a Tossa de Mar.

Els ocupants de l’embarcació – cinc joves veïns de Barcelona- van arribar a terra pels seus propis mitjans sans i estalvis. Allí els esperaven efectius de la Policia Local i del SEM, el Servei d’Emergències Mèdiques, que els va atendre principalment de rascades i ferides lleus que es van fer amb les roques. Tots ells van signar l’alta voluntària.

Paral·lelament, es va afegir a l’operatiu de rescat el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. Els seus efectius es van encarregar de senyalitzar l’indret on finalment després de bolcar va quedar embarrancada l’embarcació; la platja de s’Abanell, molt a prop del lloc de socors d’aquest servei.

L’embarcació és una llanxa amb motor fora borda d’uns 4 metres i mig d’eslora. Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes va fer les gestions amb els seus propietaris -que es troben a Navarra-, per contractar els serveis d’una empresa privada que es va encarregar de traslladar-la. Així es va haver de fer, ja que l’estat en què va quedar i la mala mar feien impossible reflotar-la i remolcar-la al seu punt de sortida, el Club de Vela Blanes.


Per la seva banda, els joves que van patir el naufragi van traslladar-se al lloc de socors de S’Abanell per recuperar les seves pertinences que la força de les onades van anar deixant a trenc d’onada a diversos punts de la platja de Blanes. Entre d’altres objectes, van poder recuperar una motxilla així com un telèfon mòbil que, al estar dins una caixa de plàstic estanca, no va resultar malmès i funcionava perfectament després de ser rescatat del mar.

Data de realització: 07/16/2012 | Data de la darrera actualització: 07/17/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300