Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de l’Esbart J.Ruyra a Blanes amb DAD.EXE


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/17/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de l’Esbart J.Ruyra a Blanes amb DAD.EXE

L’espectacle és una reflexió escènica sobre la identitat i el país, i compta amb les creacions de quatre coreògrafs catalans: Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez.

Hi havia molta expectació dissabte passat al vespre, a la plaça dels Dies Feiners, per conèixer el darrer espectacle que presentava l’esbart dansaire Joaquim Ruyra. Quan finalment els llums de l’escenari es van encendre i la música en directe de la Cobla Catalana dels Sons Essencials va sonar, va ser el moment en què es va començar a desvetllar la incògnita.

I és que es tractava de gaudir de l’espectacle titulat “DAD.EXE”, és a dir: “Dret a Decidir, Executable”, sota direcció musical de Marcel Casellas i producció artística i executiva d’Amunt Produccions, és un muntatge multidisciplinar que convida el públic a gaudir, però també a pensar.

La reflexió escènica sobre la identitat i el país que proposa “DAD – punt – EXE” és doncs un pas més enllà de l’esbart dansaire Joaquim Ruyra, que compta amb les creacions de quatre destacats coreògrafs catalans, per evolucionar els quatre pals de la dansa tradicional catalana.

Així, Montse Colomé és l’autora de les primeres danses que juguen amb la rumba catalana; David Martínez ho fa amb la jota; Cesc Gelabert amb el contrapàs i Joan Serra amb el ball pla.

Però no tan sols la dansa és la que omple de contingut l’espectacle, que està estructurat en dues parts. A banda del fil conductor que esdevé la música de la cobla -on els seus intèrprets juguen amb elements del jazz i la improvisació-, el guió està ple de referències a grans noms de la literatura catalana, com ara Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall o Miquel Martí i Pol, entre d’altres.
També reviu moments històrics recents com ara la transició, que queda retratada amb un gag còmic, o bé la manifestació del 10 de juliol del 2010.
I és que, si alguna cosa té l’espectacle, és que no deixa indiferent a ningú, sobretot des del punt de vista polític.

L’espectacle es va estrenar el passat 30 de juny al 50è Festival de la Porta Ferrada i, per tant, l’actuació del passat dissabte a Blanes, ha estat la segona vegada que s’ha pogut gaudir. La propera serà al Festival de Dansa Tradicional de Les Preses, i durant el 2013 l’esbart ja té confirmades diverses actuacions, una d’elles al Palau de la Música de Barcelona.

Mentrestant, els aplaudiments amb què es va tancar l’espectacle de dissabte, certifiquen el grau d’acceptació que va tenir a Blanes, a l’espera de nous horitzons.
Col·labora.

Data de realització: 07/18/2012 | Data de la darrera actualització: 07/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300