Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El pregó de Rafel Bagot dóna el tret de sortida a la Festa Major de Blanes 2012.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2012El pregó de Rafel Bagot dóna el tret de sortida a la Festa Major de Blanes 2012.

La primera jornada de la festa major també va incloure d’altres activitats, entre elles el primer concert al nou espai “Escenari Jove”, que s’ha encetat amb la “Nit Reggae".

El pregó a càrrec del periodista blanenc Rafel Bagot va significar dissabte al vespre el tret de sortida de la festa major de Santa Anna d’aquest 2012.

Abans de començar l’acte oficial, potser el més solemne de tota la festa major, l’alcalde de Blanes, acompanyat dalt l’escenari pels regidors i regidores de l’Ajuntament, va fer una breu presentació de l’encarregat de fer el pregó. Nascut a Blanes fa 41 anys, en fa gairebé 20 que treballa a Televisió de Catalunya, on actualment fa la informació esportiva els matins del cap de setmana al canal 3/24.

03-Rafel Bagot04-Rafel Bagot05-Rafel Bagot
06-Rafel Bagot01-Rafel Bagot02-Rafel Bagot


Fetes les presentacions, va començar un pregó al llarg del qual Rafel Bagot va reivindicar en nombroses ocasions l’orgull de ser blanenc, el sentit de pertinença a Blanes: “un poble que no té res a envejar a cap altre lloc”.

En aquesta línia, també va esmentar diverses entitats i associacions del municipi a les quals ha estat vinculat, i també va destacar el treball de blanencs que han dut i estan duent el nom de Blanes arreu del món, com ara l’alpinista Jordi Tosas, l’artista Quim Serrano, el cantant Esteban De Balt o l’escriptor i genetista molecular Salvador Macip.

Rafel Bagot va farcir el seu pregó d’anècdotes personals i familiars, que servien per destacar alhora els nombrosos atractius amb què compta el municipi, però també per tenir un record en especial pel seu besavi, conegut com en Grau de Ses Veles.

També van haver moments pels reclams i les crítiques, com per exemple quan va destacar la feina i dedicació que fan els mitjans locals, quan va criticar la credibilitat d’alguns polítics, o quan va reivindicar el català com la 80ena llengua del món respecte les 6.000 que hi ha.

Finalment Rafel Bagot –que en alguns moments va completar el pregó amb talls d’àudio com ara la sintonia del programa de ràdio “El consultorio de Elena Francis”- va reivindicat el Concurs de Focs com l’actiu internacional del municipi, i va convidar a tothom a gaudir de les activitats de la Festa Major de Santa Anna mentre gairebé de manera simultània, la Colla de Diables es va encarregar de llençar des del terrat de l’Ajuntament focs d’artifici.

Tal i com marca la tradició, quan va acabar el pregó Rafel Bagot va rebre de mans de l’alcalde una reproducció de la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes de manera exclusiva als pregoners, així com als regidors quan deixen el càrrec o a aquells qui han fet una tasca destacada envers la vila.


Espectacle d’Humor i Màgia amb Gromic

Després del pregó, els centenars de persones que omplien la plaça dels Dies Feiners, regidors i regidores inclosos, van poder gaudir d’un espectacle d’humor i màgia que, lògicament, va ser especialment agraït per la canalla.

L’actuació va anar a càrrec de Gromic. Aquest és el nom amb què es coneix l’adorable clown i mag que interpreta Michael Gueulette, un artista originari de Brussel·les que ara viu a Barcelona, i que compta amb més de 10 anys d’experiències d’entreteniment sota el seu divertit barret.

Ell mateix es presenta com Gromic el comic, un personatge que s’inspira en la tradició de clown i màgia europea.


Estrena de l’Escenari Jove amb la Nit Reggae

La jornada de dissabte es va acabar amb sengles propostes per a tots els gustos.

Una d’elles era la que oferia l’Escenari Jove del passeig de mar, que ahir va estrenar-se amb la Nit Reggae, la primera de les cinc nits temàtiques que es faran al llarg de la festa major.

Els encarregats d’inaugurar emplaçament van ser els “Itaca Band”, que van ser rellevats dalt l’escenari pels “Roe Green Txipiaite Band”.

Tot i que hi havia part del públic que va seguir l’espectacle des de dalt del passeig, majoritàriament tothom va preferir emplaçar-se a la platja de davant l’escenari, on també està situada la barra de bar.

L’Escenari Jove està previst que també aculli la Nit Intercultural amb el grup Cheika del Senegal; la Nit Morralla, amb els “Tapeo Sound System”; la Nit Kontra-Band, amb el darrer concert d’aquesta formació, i finalment la Nit Blanes Escenari, amb Isaac Ulam i els Wantun.


Ball amb l’Orquestra Terranova a l’Escenari Festa Major

I parlant de nits, la d’ahir dissabte també tenia un altre reclam que en aquest cas ens situava a la plaça dels Dies Feiners. Allí hi tocava l’orquestra Terranova, amb nombrosa presència de blanencs i blanenques a la seva formació.

El seu repertori musical, apte en especial per aquells a qui els agrada els balls d’aquells d’arrambar, va satisfer el nombrós públic que s’hi va congregar.

Els propers dies el públic que s’acosti a l’Escenari Festa Major podrà seguir ballant o escoltant música còmodament assegut amb propostes com ara “La Salseta del Poble Sec”, l’Orquestra Girasol o els “Blulounge Quartet”, que tocaran jazz.

Data de realització: 07/23/2012 | Data de la darrera actualització: 07/23/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300