Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bon inici del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2012Bon inici del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

Coincidint amb el concurs també es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergències. Alguns dels efectius del pla es van traslladar a Blanes provinents del dispositiu de l’incendi de l’Alt Empordà.

El tret de sortida del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes el va donar dimarts a la nit la pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia. La guanyadora de l’edició del 2011 va oferir un espectacle trepidant, amb efectes molt valorats pel nombrós públic que va omplir les platges del municipi per no perdre’s cap detall dels castells de focs.

Un altre element destacat de l’espectacle va ser el ritme de tirada, així com els focs aquàtics i la traca final. El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes continua avui dimecres amb la participació de la Pirotècnia Vacalluzzo Zio Piro d’Itàlia, demà dijous serà el torn de la Pirotècnia Valenciana i es tancarà divendres amb l’espectacle de l’empresa Valecea-Pir de Berantivilla (Àlava).

Les empreses d’Itàlia i Àlava participen al concurs per primera vegada, mentre que la Pirotècnia Valenciana ja va guanyar el certamen de Blanes l’any 2008.


Posada en marxa del Pla de Seguretat i Emergències

Coincidint amb la primera nit de focs ahir dimarts ja es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergències, un macro-dispositiu que contempla fins els darrers detalls tots els aspectes que cal tenir en compte en motiu de la celebració dels espectacles pirotècnics.

El dispositiu mou diàriament entre 100 i 150 persones: agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, Bombers, tècnics Sanitaris d’empreses privades i institucions, efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, Protecció Civil i empreses de seguretat, principalment. Per la seva banda, el dispositiu marítim el composen un vaixell patruller del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, la unitat subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, el GRAE (Grup de Recolzament d’Actuacions Especials) dels Bombers i Creu Roja del Mar.

En acabat l’espectacle de focs d’ahir a la nit l’alcalde, Josep Marigó, va agrair la dedicació de tots els efectius que formen part del dispositiu que coordina el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes però, en especial, la d’alguns dels seus membres: “Hi ha persones que estan aquí que just fa unes hores estaven al dispositiu de l’Alt Empordà per combatre els incendis i que, per responsabilitat, han vingut aquí, alguns d’ells en les seves hores de lleure”. En aquest mateix sentit, l’alcalde va destacar: “Ens dóna garanties de seguretat tenir un dispositiu de primera per uns focs de primera com són els del Concurs Internacional de Blanes”.

Per la seva banda, els agents de la Policia Local de Blanes també van tenir cura de les mesures de trànsit especials incloses al Pla de Seguretat i Emergències del Concurs de Focs. El dispositiu policial té com a principal tasca aconseguir dos objectius prioritaris: deixar els vials de circulació nets per a l’entrada d’ajut extern i per a les evacuacions en cas que així fos necessari i tenir netes les zones de seguretat on no pot haver-hi públic.

En aquest sentit, els talls i desviacions de trànsit comencen a fer-se a partir de les 19.00 h i s’allarguen majoritàriament fins a les 00.00 h, tot i que aquest horari pot avançar-se o allargar-se en funció de la intensitat del nombre vehicles que hi hagi circulant al municipi. Els tancaments es fan en forma de cercles concèntrics i afecta un total de 13 punts arreu del municipi.

Al voltant de la zona de llançament dels focs –la roca de Sa Palomera- s’estableix un perímetre de seguretat tant marítim com terrestre dins del qual no està permesa la presència de públic. També es barra l’accés al públic minuts abans que comenci l’espectacle, així com fins que es desmantella el dispositiu, a la zona del centre de comandament, que se situa a la plaça Catalunya.


Plans d’Auto-Protecció

En matèria de seguretat, ahir també va estar en funcionament una de les novetats de la Festa Major 2012: els Plans d’Auto-Protecció que s’han hagut d’elaborar enguany per a totes aquelles activitats que es facin a la via pública on hi hagi més de 500 persones d’aforament.

Per aquest motiu, al llarg de la festa major, s’estan posant en marxa dispositius especials, paral·lelament al Pla de Seguretat i Emergències del Concurs de Focs. Els Plans d’Auto-Protecció contemplen que estigui funcionant el servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme pel que fa a les activitats de l’Escenari Jove del passeig de mar.

També es posa en marxa un Centre d’Assistència Sanitària situat al passeig de mar a la cruïlla amb el carrer Ample. En aquest indret s’hi instal·la una carpa per atenció sanitària, una ambulància de suport vital intermedi, 1 DUI (diplomat universitari d’infermeria) i 1 TTS (tècnic de transport sanitari).

Igualment, hi ha el servei d’una motocicleta de gran cilindrada amb material sanitari i un desfibril·lador. El vehicle està conduït per 1 TTS, el qual es pot moure lliurement per accedir ràpidament on calgui o inclús per a qualsevol altra servei pel qual se’l pogués requerir.


ambulànciafocs dimarts ferrandez 1focs dimarts ferrandez 2focs dimarts ferrandez 3
focs dimarts ferrandez 4focs dimarts ferrandez 5pla emergencies 1pla emergencies 2
pla emergencies 3pla emergencies 4pla emergencies 5policia local
públic focs 1públic focs 2públic focs 3
públic focs 4public focs 5

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/25/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300