Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

15.000 persones han visitat l’exposició “Blanes Festiu”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

15.000 persones han visitat l’exposició “Blanes Festiu”.

La mostra fotogràfica, realitzada a partir dels fons i les col·leccions de l’Arxiu Municipal de Blanes, va estar allotjada a la sala municipal M. Luisa García-Tornel.

Fins el passat diumenge blanencs i visitants han pogut gaudir d’una exposició que, a través del recull de diverses instantànies, tenia per objectiu fer una pinzellada històrica sobre com s’han viscut les festes i tradicions en aquest municipi selvatà.

Allotjada a la sala municipal M. Luisa García-Tornel, al cèntric carrer Ample, durant les sis setmanes en què ha estat oberta al públic l’exposició “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions” l’han visitat unes 15.000 persones, majoritàriament blanencs i blanenques, però també visitants que volien conèixer en imatges un bocí d’història de la vila. L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes ha estat l’encarregat del muntatge de l’exposició, que es va inaugurar a finals de juliol formant part dels actes de la Festa Major de Santa Anna que es va celebrar aquells dies.

A diferència d’altres exposicions organitzades per l’Arxiu Municipal, en què s’han resseguit trajectòries fotogràfiques d’autor (Joaquim Robert, Josep Maria Padern, Rafael Bataller, Francesc Salt, els Serrat, etc), en aquesta ocasió es va apostar per un tema col·lectiu però que incidia molt en el terreny personal: el del Blanes Festiu. En aquest sentit, les 15.000 persones que enguany han visitat l’exposició organitzada per l’arxiu ha estat similar al d’anteriors mostres que s’havia fet durant el mateix període de l’any.

Així, l’any passat també es va oferir una mostra fotogràfica, en aquest cas la dels fotògrafs Ricard Serrat Ayats i Ricard Serrat Rondon -pare i fill-, que oferia la possibilitat de veure en imatges el Blanes dels anys 1950-1970.


Recopilació històrica en imatges

A través de l’exposició “Blanes Festiu”, que incloïa un audiovisual i un recull fotogràfic amb 100 imatges realitzat a partir dels fons i les col·leccions de l’Arxiu Municipal, es mostrava com ha viscut la festa i com s’ha divertit la gent a Blanes. Les fotografies arrencaven una mica més enllà de fa cent anys i abastaven bona part del segle 20, mentre que les imatges de l’audiovisual dataven de principis dels anys 90 principalment i provenien de l’arxiu de TV Blanes.

Les imatges, per tant, han parlat de celebracions, de diversió, de festivitats, d’aquells dies especials i màgics que no tenien res a veure amb la monotonia de la quotidianitat. Es tractava de documents d’un alt valor informatiu i emocional que descrivien l’activitat dels homes, dones i infants més enllà de les seves ocupacions diàries, mostrant-los des del seu vessant més lúdic, distès, divertit o ximplet.

L’exposició “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions” va estar allotjada a la sala M. Luisa García-Tornel des del 22 de juliol fins el 2 de setembre.inauguracio expo blanes festiu 1inauguracio expo blanes festiu 2inauguracio expo blanes festiu 3inauguracio expo blanes festiu 4
Data de realització: 09/05/2012 | Data de la darrera actualització: 09/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300