Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Actes institucionals i populars en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/06/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Actes institucionals i populars en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

L’11 de setembre es faran els actes més oficials, amb l’ofrena al monument a Lluís Companys i la baixada de la senyera des del balcó de l’Ajuntament. La principal novetat d’enguany serà la primera Fira de Sabors Catalans.

Aquest 2012 Blanes viurà la celebració de la Diada Nacional marcada pel pont que propicia el fet que l’11 de setembre, festiu a Catalunya, coincideixi amb un dimarts. L’Ajuntament de Blanes, a través de les àrees de Cultura i Festes i Promoció de la Ciutat, ha programat diverses activitats que es faran entre els dies 10 i 11 de setembre.

Els actes institucionals tindran lloc dimarts vinent, coincidint amb la celebració de la Diada. Al matí, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà l’ofrena floral que es farà a les onze del matí davant el monument a Lluís Companys, situat a tocar de la plaça Catalunya.

D’altra banda, al punt de les set de la tarda, es farà la baixada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament, que dóna al passeig de Dintre. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.

La baixada de la senyera, l’acte més solemne que tradicionalment se celebra a Blanes des de fa més de 20 anys, es durà a terme mentre s’interpreta en directe el Cant dels Segadors, interpretat per la Cobla l’Anònima de Blanes. La mateixa formació musical serà qui s’encarregarà a partir d’un quart de vuit del vespre d’oferir una audició de sardanes que, a diferència d’anys anteriors, es farà a la plaça dels Dies Feiners per major comoditat dels assistents.


Primera Fira de Sabors Catalans a Blanes

Enguany la principal novetat dels actes de la diada són les activitats que co-organitza l’Ajuntament de Blanes amb l’Associació Cultural Sabors de Catalunya amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi aprofitant aquests dies de festa.

A partir de dilluns a la tarda i durant tot el dimarts hi haurà la primera edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. La fira, que estarà situada al passeig Cortils i Vieta, es podrà visitar dilluns des de les sis de la tarda fins a les deu de la nit i durant tota la jornada de dimarts; des de les deu del matí i fins les nou de la nit.

La primera Fira Sabors Catalans de Blanes constarà de vint parades amb productes alimentaris i artesans de la terra que estaran ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la diada. Al mateix recinte de la fira també hi haurà entreteniments per a la canalla, amb activitats culturals i atraccions adreçades al públic infantil.

Per últim, també s’han programat dues activitats més: dilluns a les vuit del vespre hi haurà un concert d’havaneres amb el grup La Vella Lola al banc dels músics, al passeig Cortils i Vieta. En aquest mateix emplaçament serà on l’endemà dimarts, al punt de les dotze del migdia, es farà un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Cançonadors.


Marxa de Torxes

La vigília de l’11 de setembre es farà a Blanes la ja tradicional Marxa de Torxes que, per segon any consecutiu, organitza Blanes per la Independència (Assemblea Nacional Catalana). L’acte s’encetarà a partir de les deu de la nit al passeig de Dintre, davant la façana de l’Ajuntament de Blanes, amb la venda de torxes al preu de dos euros.

A dos quarts d’onze de la nit hi haurà una actuació dels grallers de la Colla Gegantera de Blanes, així com de la Cobla Marxa de Torxes. La marxa iniciarà el seu recorregut per diversos carrers del centre del municipi a partir de les onze de la nit fins arribar davant el monument a Lluís Companys. Allí es farà una ofrena floral seguida per la lectura d’un manifest i la hissada d’una estelada al cim de la roca de Sa Palomera.

-
-
-

http://www.blanes.cat/docweb/diada2012
.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/12/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300