Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen les obres per millorar la recollida d’aigües pluvials a La Plantera.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen les obres per millorar la recollida d’aigües pluvials a La Plantera.

El projecte compta amb un pressupost de més de 800.000€ i els treballs, a càrrec de l’empresa “Aigües de Blanes”, tenen un termini d’execució d’uns cinc mesos.

Les primeres tasques per fer realitat el projecte s’han centrat al carrer Extremadura, un dels vials que delimita la zona on està previst actuar durant els propers mesos, un ample sector del barri de La Plantera. Més concretament, es tracta de l’àmbit comprès entre el carrer Pablo Neruda, l’avinguda Extremadura i els carrers Josep Carnet i Astúries, incloent la plaça Càceres i vials adjacents.

obres 1obres 2obres 3obres 4obres 5obres 6obres 7obres 12


Les obres tenen per objectiu fer la instal·lació de la xarxa de recollida d’aigües pluvials, es van començar a executar la setmana passada i compten amb un pressupost de més 800.000 euros. D’aquesta quantitat, 350.000 euros es financen amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava, a través del “Pla d’Inversions Complementàries del Cicle de l’Aigua”. La resta es costeja amb la taxa de clavegueram ordinària a través de la partida amb què compta l’empresa adjudicatària per fer millores a la xarxa. En aquest sentit, doncs, no hi ha quota de contribucions especials que vagin a càrrec dels veïns.

Segons el regidor d’Urbanisme i Obra Pública, els treballs que s’han iniciat serviran per donar solució a una zona que durant els darrers anys ha estat patint inundacions, causant problemes principalment en garatges i baixos de vivendes. Per aquest motiu, Lupiáñez ha remarcat: “És una bona notícia pels veïns d’aquest barri, perquè és una reivindicació històrica de l’Associació de Veïns. Nosaltres, com administració, hem de dotar aquella zona amb les millors condicions de serveis. Un d’ells és la recollida d’aigües pluvials i evitar que es formin basses a la calçada”.

L’empresa Aigües de Blanes s’encarrega de fer les obres, que compten amb un termini d’execució d’uns cinc mesos i, per tant, amb la previsió que puguin estar enllestides a principis de l’any vinent. Ho està fent amb recursos propis, i no s’espera que causin excessius problemes de convivència als veïns.

Els treballs consistiran principalment en obrir les rases on posteriorment s’instal·laran les canonades per fer la conducció de les aigües, així com els corresponents embornals. Finalment, es taparan les rases amb una capa de quitrà calent.


Crida a la responsabilitat

Aprofitant l’execució d’aquestes obres, Miquel Lupiáñez ha fet una crida a la responsabilitat perquè s’eradiqui el mal costum que tenen alguns veïns d’aquesta zona d’utilitzar tubs o rampes que instal·len a la vorada de les voreres per accedir als aparcaments privats amb els vehicles. El regidor d’Urbanisme i Obra Pública ha explicat que això dificulta la recollida d’aigües pluvials, ja que es converteixen en obstacles per a la circulació de l’aigua. Per aquest motiu, els ha demanat que, enlloc de perpetuar aquesta pràctica, facin el què és correcte quan es té un gual: rebaixar la vorera enlloc d’optar per solucions potser menys costoses però incorrectes.

Després que s’hagin enllestit aquests treballs, quedarà per una següent fase millorar la recollida d’aigües pluvials a la plaça Badajoz, situada a tocar de la zona d’execució de l’actual projecte. En aquest cas, els treballs poden esperar perquè aquesta zona ja està dotada d’embornals.

Data de realització: 09/18/2012 | Data de la darrera actualització: 10/02/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300