Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la Temporada Baixa de la recollida de residus.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/18/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

recollida residusComença la Temporada Baixa de la recollida de residus.

Des d’aquesta setmana la recollida selectiva porta a porta a la zona centre i Puig de la Dona ha passat a ser altern entre les fraccions resta i orgànica

El pas a la segona quinzena del mes de setembre ha significat canviar la temporada alta d’aquest servei que es va posar en marxa a mitjans de juny perquè a partir d’ara hagi començat la temporada baixa. Això significa que des de la passada nit de diumenge, 16 de setembre, la recollida selectiva porta a porta que es fa a la zona centre i al barri del Puig de la Dona ha passat a ser altern pel que fa a les fraccions de resta i l’orgànica.

D’aquesta manera, la brossa orgànica es recollirà dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la resta es farà els dies restants, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses es poden treure a l’exterior de les vivendes entre les 20’00 i les 22’00 h i per tant cal recordar que l’endemà que s’ha dipositat l’orgànica s’ha de recollir el cubell al matí. Durant els darrers mesos, les dues fraccions s’han estat recollint diàriament.

Coincidint amb aquest retorn a la temporada baixa de recollida de residus porta a porta, el passat dissabte es va instal•lar un punt d’informació sobre aquest servei de Mar organitzat per l’Ajuntament de Blanes a través de l’empresa de recollida de residus i neteja viària municipal, Nora.


El Consell Comarcal tramita les sancions

Cal recordar que el ple del passat mes de juliol va aprovar que a partir d’ara les sancions per incompliments en temes de neteja les imposarà el Consell Comarcal de la Selva després que fins ara ho havia fet l’Ajuntament. El Consell ja tenia aquestes competències de neteja i recaptació d’impostos i ara també podrà sancionar les infraccions relacionades amb la mala gestió dels residus per part dels veïns i empresaris locals.

Les sancions poden arribar fins als 6.000 € si es tracta d’una infracció molt greu; 1.500 € per a les greus i 300 € per a les lleus. La infracció més habituals que s’havia comès fins el moment era treure les deixalles el dia que no tocava, que es sancionava amb 150 €. A l’hora d’imposar les sancions, els tècnics demostren la propietat d’una bossa d’escombraries obrint-la i cercant al seu interior algun tipus de document que pugui acreditar la procedència de les deixalles, com per exemple una carta adreçada al titular d’una vivenda.

Telèfons d’Informació : 902 420 092 - 972 331 718





Data de realització: 09/18/2012 | Data de la darrera actualització: 10/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300