Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Increment del nombre de cursos a l’Oficina de Català a causa de l’augment de la demanda.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/08/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Increment del nombre de cursos a l’Oficina de Català a causa de l’augment de la demanda.

S’han atès uns 500 alumnes durant les inscripcions que s’han fet al setembre per als cursos de català per adults, que comencen el 8 d’octubre.

Durant el passat mes de setembre l’Oficina de Català de Blanes ha tancat la matriculació amb 430 alumnes inscrits i 40 alumnes en llista d’espera del nivell bàsic 1 (acollida lingüística). L’oferta de cursos de català d’enguany ha estat d’un total de 14, quatre menys que l’any passat, a causa d’ajustaments pressupostaris. Tot i això, s’ha intentat cobrir tots els nivells. Concretament, s’han ofert 6 cursos de nivell bàsic, 2 cursos de nivell elemental, 3 cursos de nivell intermedi, 2 cursos de nivell de suficiència i 1 curs de nivell superior.Cal destacar enguany la forta demanda de cursos d’acollida lingüística per una banda, i de cursos de perfeccionament, com és el nivell D, per l’altra. Aquesta tendència no és nova, sinó que ja fa uns quants anys que es manté.

Per tal d’ajustar l’oferta amb la demanda real que s’ha rebut, s’ha obert un altre curs de nivell superior, que s’autofinança amb l’import de les matrícules, i s’ha obtingut una subvenció de la Direcció General d’Immigració per assumir la llista d’espera del nivell bàsic. Per tant, l’Oficina de Català de Blanes ha iniciat les classes el 8 d’octubre amb 16 cursos de català, sense llistes d’espera i sense modificació pressupostària per part de l’Ajuntament de Blanes.

Els motius pels quals els usuaris s’interessen pels cursos de català són molt diversos: des de l’adquisició del català oral per als qui no l’han parlat mai, fins a la consolidació del català escrit per als qui han nascut aquí. No obstant això, hi ha una motivació majoritària: l’anhel de trobar feina o bé el de millorar la que es té.Data de realització: 10/08/2012 | Data de la darrera actualització: 10/09/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300