Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es bolca a la VI Fira d’Entitats.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/08/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es bolca a la VI Fira d’Entitats.

Finalment han participat les mateixes 54 entitats previstes des d’un principi. L’ajornament de l’activitat a causa de la pluja ha incrementat el cost en 1.000 € més.

Durant el passat cap de setmana Blanes ha acollit la VI Fira d’Entitats, després que la tempesta de la setmana anterior va obligar a posposar-la. La inauguració oficial es va fer dissabte al matí, coincidint amb la posta en marxa dels estands. L’acte va anar a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la primera tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadana, Lourdes Fàbrega, la portaveu del Col·lectiu d’Entitats Cíviques, Glòria Sánchez, i regidors i regidores de l’Ajuntament.

L’ajornament de la VI Fira d’Entitats ha suposat un increment de cost de poc més de 1.000 €, que s’afegeixen als 12.000 € previstos inicialment. Això ha estat a causa, principalment, de tres factors. El primer d’ells és que s’ha hagut de contractar una assegurança que cobrís els possibles actes vandàlics que poguessin haver als estands que romanien muntats al passeig de Mar des de la setmana passada. D’altra banda, també s’ha hagut de pagar un torn més de vigilància privada nocturna dels estands, ja que la nit del divendres a dissabte de la setmana passada ja va haver un guàrdia privat.

Per últim, el tercer factor són els mateixos estands. Si bé l’empresa a qui se’ls ha llogat no ha cobrat a l’Ajuntament de Blanes cap quantitat extra pel fet de tenir-los durant més dies, el què si va demanar és que es pagués el cost que significaria fer una revisió afegida de manteniment abans que s’iniciés l’activitat aquest cap de setmana per comprovar que estaven en òptimes condicions per a la seva utilització.


fira 11fira 12fira 45fira 58fira 67fira 68fira 69fira 71fira 72fira 74fira 76fira 78fira 79fira 81fira entitats 1fira entitats 5fira entitats 6fira entitats 7Un total de 54 entitats i 41 activitats

L’ajornament de l’activitat no va fer minvar finalment la participació d’entitats, que van ser les mateixes, amb un total de 54. Per contra, el nombre d’activitats que s’havia programat –un total de 45- va davallar a 41. Això va ser a causa que les entitats que les havien de dur a terme ja tenien compromisos adquirits per aquest cap de setmana que els va fer impossible mantenir la seva presència a Blanes.

El major nombre d’activitats van tenir lloc davant dels estands de cada entitat, com per exemple un taller de primers auxilis, manualitats per a totes les edats, cuina, hata ioga i kundalini, pintura de cara per nens i nenes, contes, activitats en cadira de rodes o bé una xocolatada per a la mainada.

A l’escenari del recinte firal hi hagut al llarg del cap de setmana un total de 13 actuacions per a tots els gustos: des de música de banda fins a un recital de poesia, passant per ball country, playback, salsa, dansa amb tambors, sevillanes, sardanes, balls moderns i un dels plats forts, el Concert Jove que es va fer la nit de dissabte a càrrec del Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu. El concert va incloure l’actuació del grup Skarxofa Roja, així com les de DJ Bullanga i DJ Puma.

Altres espais que també han acollit activitats durant tot el cap de setmana han estat la platja de Blanes –iniciació al rem, batejos de mar i inflables-; la pista de minitennis i pàdel que hi havia al recinte firal; la sala de plens –presentacions, tallers i xerrades- i el mateix passeig de Mar, on es va fer una passejada i un esmorzar per promocionar els efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva. Per últim, també cal destacar que hi va haver un espai tancat allotjat al recinte firal que simulava l’interior d’una càmera fotogràfica.

La VI Fira d’Entitats estava organitzada pel Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes i gestionada pel Col·lectiu d’Entitats Cíviques del municipi. La propera edició de la fira es farà l’any 2014, ja que es tracta d’una experiència biennal, és a dir: s’organitza cada dos anys.


Data de realització: 10/08/2012 | Data de la darrera actualització: 10/09/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300