Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/15/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera amb escut de la comunitat d'AragoL’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona

L’església Santa Maria va acollir divendres passat una missa baturra per celebrar la festa de la verge del Pilar, patrona d’Aragó

Divendres passat els membres, amics i simpatitzants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca van celebrar plegats la festa de la verge del Pilar amb diversos actes. La jornada es va encetar amb una missa baturra que es va acollir a l’església Santa Maria. Com és tradicional, abans que comencés l’ofici diverses persones van participar a l’ofrena floral que es va anar dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la verge del Pilar, que presidia l’altar de la parròquia.

missa baturra
Aquest 2012 la celebració de la festa de la seva patrona pels blanencs d’orígen aragonès va tenir un motiu afegit d’alegria, ja que ha estat la desena edició consecutiva en què organitzen la celebració. Inicialment, fa 10 anys es va acollir a la capella del Col·legi Santa Maria, amb poc més d’una cinquantena d’assistents. Més tard també es va fer a la parròquia de la Sagrada Família dels Pins perquè finalment s’hagi acabant fent a l’església Santa Maria. Amb el pas del temps, la celebració ha anat guanyant gran quantitat de participants. A banda de guanyar en ressò, la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca, Clara Bolea, també remarca que s’ha millorat molt amb la qualitat dels cants que acompanyen la missa baturra, així com els instruments de la música: els llaüt, la guitarra i la bandúrria.

missa baturra
Motiu de satisfacció a banda també és que, segons explica Clara Bolea: “Aquí ho celebrem justament com si estiguéssim a Aragó gràcies a l’acollida de la gent de Blanes”. I és que per a ells divendres era festa grossa, i la van celebrar amb tota l’estimació i devoció que, en la distància, continuen sentint envers la seva terra. Com ja s’ha anat fent habitual amb el pas dels anys, a la missa baturra hi havia molts participants que van assistir amb el vestit propi de la seva terra de dalt a baix i d’altres que ho van fer lluïnt el típic mocador anomenat “cachirulo”.

Després de la missa baturra la celebració va culminar amb un dinar de germanor que va comptar amb la participació d’un centenar de persones. Actualment, l’Agrupació Artística Aragonesa Blanes i comarca és l’única entitat d’aquestes característiques que hi ha arreu de comarques gironines.

missa baturraData de realització: 10/15/2012 | Data de la darrera actualització: 10/19/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300