Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Celebració 30 anys Banda Musical de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/16/2012 12:30:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BandaMusicalBlanesCelebració 30 anys Banda Musical de Blanes.

La formació musical va celebrar dissabte passat els actes centrals commemoratius del trentè aniversari amb una gran rua i un sopar amb més de 400 persones

Blanes va viure dissabte passat els actes centrals commemoratius dels 30 anys de la Banda Musical, una celebració que es va encetar amb una gran rua que va tenir diversos moments culminants. A partir de les cinc de la tarda van sortir des de diversos indrets del centre de Blanes els components que havien de participar a la celebració. Els protagonistes de la festa, la Banda Musical, ho van fer des de davant la Biblioteca Comarcal, on precisament va estar ubicada una exposició retrospectiva d’aquest aniversari durant tot el mes de setembre. Ho va fer formant part de l’experiència que du per nom “Promocionem la cultura, fomentem la lectura”.

Encapçalaven aquesta part de rua les atletes del Club Twirling Blanes i uns convidats força especials; els nois i noies de les Falleres de la Virgen del Olivar de l’Alucuàs, a València. Tots plegats van enfilar el passeig de la Marina travessant la plaça dels Països Catalans i la plaça Catalunya fins arribar al Banc dels Músics, al passeig Cortils i Vieta.

Participació de diverses entitats de Blanes

Allà, al Banc dels Músics, ja esperaven als homenatjats de la jornada la resta d’entitats que havien arribat al punt de trobada provinents de diversos punts del nucli històric de Blanes. Enmig d’un ambient de festa compartit també pels vianants que hi havia al carrer, la Banda Musical de Blanes va dedicar a tots plegats una peça musical ribetejada pels aplaudiments de tothom.

A partir d’aquí començaria la gran rua que havia de fer un recorregut pel centre de Blanes que transcorria pel carrer Ample, Raval, Muralla, tornada pel passeig de Mar, plaça Catalunya, passeig de la Marina i plaça dels Països Catalans. Encapçalaven la rua els Manaies de Blanes i darrera d’ells desfilaven d’altres components com ara l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, la Banda del Col·legi Santa Maria, la Colla Gegantera, les atletes del Club Twirling Blanes, les falleres i la Banda Musical, que tancava la cercavila escortada al seu principi i al seu final per la Policia Local. La gran rua va acabar el recorregut a l’antic pavelló municipal d’esports, pràcticament a tocar del punt de sortida des d’on havia començat la cercavila la Banda Musical.

Benvinguda a l’antic pavelló d’esports

Després d’esperar que anessin arribant tots els components, es va fer un breu acte de benvinguda que van obrir les veus de l’Associació de Músics Amateurs, AMA, que també va actuar al terme de la celebració, ja a la nit, amb diverses peces de góspel.

La benvinguda va anar a càrrec del president de la Banda Musical, Salvador Morón, així com de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres. Ells van ser els qui es van encarregar d’anar lliurant als representants de les diferents entitats que van participar a l’acte commemoratiu del trentè aniversari un petit obsequi d’agraïment i record de la celebració.

Precisament aquest mateix aspecte, la participació de les entitats, el va destacar l’alcalde de Blanes durant el seu parlament, recordant també que durant els seus 30 anys de vida, hi han passat ja diverses generacions. Per la seva banda, el president de la Banda Musical va explicar que una de les curiositats d’aquesta formació musical és que actualment encara hi ha membres que, a l’hora que són fundadors, també continuen tocant-hi.

Val a dir que un dels moments més especials de la benvinguda també va ser quan es va lliurar un reconeixement a Pere Comas, qui va fundar l’any 1979 la “Banda de Tambores y Cornetas de Blanes”, la gènesi del què anys més tard acabaria sent la Banda Musical de Blanes.

Sopar i Espectacle Audiovisual amb més de 400 assistents

Després de la benvinguda, la celebració va continuar a partir de les nou de la nit amb un multitudinari sopar de germanor que va comptar amb la participació de més de 400 persones. Es tractava de la gran família de la Banda Musical, amics i familiars, així com membres de les entitats de Blanes que s’aplegaven per celebrar plegats les més de tres dècades que fa que existeix la formació. Tots ells omplien de gom a gom les taules que hi havia parades a l’antic pavelló d’esports per a la ocasió.

En acabat l’àpat va venir la traca final de la commemoració dels 30 anys; un espectacle que es van encarregar d’encetar de nou tres de les components de l’Associació de Músics Amateurs de Blanes. Ho van fer amb una cançó que no deixava equívoc a pensar que, a partir de llavors, venien diverses sorpreses.

Un mestre de cerimònies impecable, Valentí Hinarejos -que també és membre de la Banda Musical-, va conduir el públic pels diferents moments destacats que va tenir l’espectacle audiovisual, que no tenia altra objectiu que, a banda d’entretenir, emocionar el públic i repassar plegats els 30 anys de vida de la formació musical. Així, Nerea Ortega, del Club Twirling Blanes, va oferir una breu actuació per recordar la gènesi que va unir la Banda Musical i el grup de Majorettes mentre sonava la veu de Joan Manel Serrat interpretant la cançó de la saeta.

Precisament va ser després de la seva actuació quan es va demanar que pugessin dalt l’escenari les veteranes de les majorettes. Eren elles les qui, inicialment, acompanyaven a la banda en les seves actuacions, indicant amb les seves evolucions i piruetes, que la festa estava ja era al carrer. A totes elles se’ls va lliurar un clavell d’agraïment, per simbolitzar la part de la història de les majorettes. Després, es va demanar a una portaveu que compartís amb el públic l’experiència que va significar per elles ser pioneres en un art inèdit fins llavors.

Per tractar altres passatges dels 30 anys d’història de la Banda Musical de Blanes, també es va comptar amb la participació de Francisco Bernat, qui va parlar de Luciano Ortega, cofundador de la Banda Musical de Blanes i les Majorettes. Els seus records verbals es van fer realitat durant uns instants quan van pujar dalt l’escenari set nois i noies de les falleres de la Virgen del Olivar de l’Alucuàs, a València, que van parlar sobre com es viuen a la seva terra les festes compartides amb bandes com la de Blanes.

Un dels moments més intensos de l’espectacle va ser el que va servir per recordar la participació de la Banda Musical de Blanes als actes de setmana santa a la vila. Els llums del pavelló es van tancar deixant-lo en la més absoluta obscuritat que tan sols es va trencar amb bengales d’artifici i el so de percussió dels Manaies de Blanes, una representació dels quals va pujar dalt l’escenari. Allà també els va acompanyar el so de la trompeta de Joan Remacha, membre de la Banda, que va interpretar de nou la cançó de la saeta.

Però, si aquest moment va ser intens, encara ho va ser més el què va servir perquè la Banda Musical recordés tots aquells i aquelles que els han deixat amb el pas del temps. En memòria de tots ells, van pujar dalt l’escenari cinc membres d’AMA duent simbòlicament a les mans espelmes vermelles enceses. Mentre es podien veure projectades en pantalla les imatges dels qui mai no moriran a la memòria col·lectiva de la Banda Musical, David Martínez, saxo tenor i director mestre de la formació musical, va interpretar l’adagio d’Albinioni.
- - - - - -30 anys banda 130 anys banda 230 anys banda 330 anys banda 5
30 anys banda 930 anys banda 1030 anys banda 1130 anys banda 12
30 anys banda 1330 anys banda 1430 anys banda 1530 anys banda 16
30 anys banda 1930 anys banda 2130 anys banda 2230 anys banda 23
30 anys banda 2430 anys banda 2630 anys banda 2730 anys banda 28
30 anys banda 2930 anys banda 3030 anys banda 3130 anys banda 32
30 anys banda 3330 anys banda 3430 anys banda 3530 anys banda 36
30 anys banda 37
Data de realització: 10/16/2012 | Data de la darrera actualització: 10/19/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300