Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba a Blanes l’exposició itinerant “Consum, punt de trobada”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2012 08:41:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arriba a Blanes l’exposició itinerant “Consum, punt de trobada”.

Coorganitzada per l’Agència Catalana del Consum i l’Ajuntament, Blanes és la primera població gironina que acull aquesta mostra, després que ha estat present a Barcelona i Lleida.

Ahir a la tarda es va presentar a Blanes l’exposició itinerant “Consum, punt de trobada”, que es troba ubicada a la plaça dels Dies Feiners. El director de l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat, Alfons Conesa, va explicar que un dels objectius d’aquesta mostra és donar a conèixer quins són els drets i deures de la ciutadania com a consumidors.


En aquest sentit, va recordar que actualment un 82% no coneixen quins són els seus drets bàsics, una xifra que es vol aconseguir disminuir amb iniciatives com la mostra que s’allotjarà aquests dies a Blanes. En el mateix sentit es va pronunciar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui ha remarcat la necessitat que s’informi adequadament a la ciutadania, sobretot en l’actualitat quan, l’excés d’informació, pot conduir a errors i abusos envers els consumidors.

Amb la presentació que es va fer ahir a Blanes, l’exposició arriba per primera vegada a comarques gironines, després que ha estat present a Barcelona i Lleida. La mostra itinerant està formada per dos contenidors connectats que dibuixen un recorregut dividit en cinc zones interactives. En aquest sentit, explica quina és l’estructura del consum al nostre país, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.

L’exposició intenta potenciar la vessant més crítica, reflexiva responsable i sostenible en el consum, amb l’objectiu d’educar al consumidor i aconseguir la seva autosuficiència. Els visitants que s’hi acostin, també podran comprovar exemples de productes que l’Agència Catalana del Consum ha hagut de retirar de la venda al públic perquè significaven un risc per a la seguretat i la salut de les persones, en especial la gent gran i els infants.

També s’explica els mecanismes amb què compten els consumidors quan creuen que se’ls ha vulnerat els seus drets i volen presentar una reclamació. L’exposició es podrà visitar fins el proper 30 d’octubre, de dilluns a diumenge, en horari ininterromput que va des de les 10 del matí fins les 9 de la nit.

Després de visitar l’exposició acompanyats de la tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, l’alcalde i el director de l’Agència Catalana del Consum van continuar l’acte al despatx d’alcaldia. Allí es va fer la signatura del conveni entre les dues administracions per fer possible la ubicació a Blanes d’aquesta mostra, que està previst que també faci un recorregut a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre properament.


http://www.blanes.cat/docweb/expoconsum
Data de realització: 10/18/2012 | Data de la darrera actualització: 10/19/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300