Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aula Blanes enceta un nou cicle de conferències a la Biblioteca.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/26/2012 10:21:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AulaBlanesAula Blanes enceta un nou cicle de conferències a la Biblioteca.

La nova temporada començarà el 30 d’octubre amb una xerrada sobre les estratègies de cerca a càrrec del doctor Frederic Bartumeus, del CEAB.

L’associació blanenca que promou la divulgació del coneixement, Aula Blanes, encetarà un nou cicle de conferències a la Biblioteca Comarcal coincidint amb l’arribada de la tardor. Aquesta nova temporada vol continuar acostant el saber al ciutadà, així com divulgant el coneixement de diferents disciplines però, sobretot, seguir donant resposta a la voluntat de trobar-se i compartir de totes les persones amb interès per trobar respostes, per saber.

Des de l’entitat blanenca també es considera que aquest tercer cicle de xerrades servirà per consolidar el projecte iniciat l’any 2010 i, que fins el moment, ha rebut una magnífica resposta tant en relació a la disposició i la qualitat dels ponents com per la resposta d’assistència. En aquest darrer sentit, val a dir que l’any passat les activitats d’Aula Blanes van mobilitzar prop de 700 persones.

La conferència inaugural del nou cicle tindrà lloc el 30 d’octubre al seu lloc habitual, la Biblioteca Comarcal. Anirà a càrrec del doctor Frederic Bartumeus, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes / CSIC, que parlarà sobre estratègies de recerca. L’objectiu de la xerrada és resoldre interrogants com ara poder localitzar allò que s’està buscant quan l’àrea d’exploració és molt gran i no es disposa gaire informació prèvia o bé les estratègies de cerca per resoldre aquesta qüestió amb èxit. Sempre dins l’àmbit de la biologia, la xerrada respondrà les preguntes científiques de cerca utilitzant la Teoria de Passeigs a l’Atzar per mostrar quin tipus de moviment maximitza les probabilitats d’èxit durant la cerca.

Es compararà amb algoritmes de cerca sistemàtica que s’usen en operacions militats o salvament i es farà notar com es mouen els animals quan disposen de poca informació sobre el medi. Finalment, des d’una perspectiva més evolutiva, s’esbossarà una resposta a fins a quin punt la selecció natural pot haver dotat als animals de certa intuïció matemàtica.

La xerrada, com és habitual, es farà el 30 d’octubre a partir de les vuit del vespre, a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, i l’entrada és lliure i gratuïta.


Dia i HoraPonentTítolÀmbit
30/10/2012
20.00 h
Dr. Frederic Bartumeus
(CEAB)
La ciència de les estretègies de cerca: Com trobar el què busques?
Biologia
15/11/2012
20.00 h
Dr. Salvador Macip
(UofL)
Què és el càncer (i perquè no hem de tenir-li por)
Medicina
20/11/2012
20.00 h
Felip Masó
(Arqueonet)
Els orígens de la iconografia bíblica. D’Egipte i Mesopotàmia a la Bíblia
Història Antiga
11/12/2012
20.00 h
Jordi Ribas
(UAB)
El llarg camí de la fertilitat
Biomedicina


Data de realització: 10/26/2012 | Data de la darrera actualització: 10/26/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300