Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova les ordenances pel 2013.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/26/2012 10:58:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes aprova les ordenances pel 2013.

L’IBI i l’IAE es congelaran, a l’igual que l’impost de vehicles, els preus públics de les llars d’infants i els lloguers d’equipaments esportius. La resta de taxes pujaran al nivell de l’IPC català, el 3’9%.

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat les ordenances municipals que entraran en vigor el 2013. De cara a l’exercici de l’any vinent l’IBI, l’impost de béns municipals, es congelarà i es deixarà en la mateixa quota del 2012, a l’igual que l’impost de vehicles (IVTM) i els preus públics de les tres llars d’infants municipals. Tampoc no s’apujarà l’IAE que cobra l’Ajuntament ni els lloguers dels equipaments esportius del municipi, que es quedaran amb els mateixos preus que hi havia.

D’altra banda, a la Ciutat Esportiva s’han introduït preus i bonificacions per activitats no esportives amb l’objectiu de fomentar la utilització d’aquest equipament per esdeveniments d’altres característiques extraesportives i, d’aquesta manera, obrir la possibilitat de fer accions conjuntes amb el sector turístic.

Per últim, pel que fa a la resta de taxes i preus públics, en general s’incrementaran al nivell de l’IPC interanual català, que és del 3’9%.

Un dels principals criteris aplicats en l’establiment de les ordenances fiscals per a l’any vinent ha estat el compliment dels paràmetres a seguir del Pla d’Ajustament Econòmic aprovat a principis d’aquest 2012. D’altra banda, també hi ha hagut la voluntat per un costat de no augmentar la pressió fiscal sobre les famílies del municipi en l’actual situació de crisi i, per l’altre, d’ajustar la fiscalitat de l’Ajuntament de Blanes a la despesa de manteniment dels serveis municipals.

Les ordenances es van aprovar al ple municipal celebrat aquest passat 25 d’octubre amb els vots a favor del PSC i CiU, i els vots en contra d’EUiA-ICV i el PPC.

Nova Quota de Consum a les Taxes d’Aigua Potable

D’altra banda, la sessió plenària també van aprovar les noves tarifes de l’aigua i escombraries pel 2013, novament amb el mateix posicionament de vots: PSC i CiU van votar a favor i EUiA-ICV i PPC ho van fer en contra.

Respecte del preu de l’aigua i les escombraries, també s’apujarà a l’IPC, però incloent una nova proposta diferent de la que va estar en vigor des de fa més de 10 anys. Aquesta modificació s’ha introduït amb l’objectiu d’adaptar-se millor al que va aconsellar el Síndic de Greuges de Catalunya: preus diferents per a usos diferenciats respecte del consum de l’aigua.

La taxa per a la distribució i subministrament d’aigua potable compta amb dos conceptes: d’una banda el ciutadà paga el cost de l’aigua consumida per metre cúbic –al qual s’hi aplicarà el 3’9%- i de l’altra hi ha la quota mensual fixa de servei. És en aquest segon concepte on s’ha introduït la modificació amb una nova quota en relació amb el consum efectuat, de manera que han passat a haver-hi tres modalitats.

En primer lloc hi ha la quota Permanent i Regular per aquells usuaris que registrin 10 o més m3 de consum mensual, que es considera que tendeix a ser l’ús habitual d’abonats que viuen de forma permanent al domicili de subministrament. La segona modalitat és l’anomenada de consum Moderat, en què l’usuari utilitza de 4 a 9 m3 d’aigua mensualment i, finalment, la tercera quota és la que es defineix com de Baix o Sense Consum, per a aquells usuaris que fan 3 o menys m3 de consum mensual.

La primera i tercera quotes ja existien (i, per tant, se’ls aplicarà l’IPC), mentre que la segona modalitat de consum és la novetat que s’ha introduït amb l’objectiu d’aplicar quotes més justes a aquells usuaris que fan un estalvi en l’ús de l’aigua o que, pel fet de viure sols, consumeixen poc. Es tracta, en definitiva, que es pagui el que és més just.

Per aquest motiu, d’acord amb un estudi dels consums efectuat pels tècnics municipals, també s’entendrà que l’usuari d’un habitatge fa un ús Permanent i Regular quan l’abonat domèstic consumeixi durant sis bimestres consecutius de 3 a 6 m3 cada bimestre, o bé durant cinc bimestres no consecutius dins l’any natural. Per contra, si durant dos bimestres consecutius el consum de l’aigua supera els 6 m3, s’aplicarà la quota fixa que correspongui.


CONCEPTES QUOTES MENSUALS FIXES
DE SERVEI ÚS DOMÈSTIC
      QUOTES
Permanent i Regular:
10 o més m3 de consum mensual
4’42€
Moderat:
De 4 a 9 m3 de consum mensual
6’50€
Baix o Sense Consum:
3 o menys m3 de consum mensual
11’61€


Resta de punts a l’ordre del dia del ple

A banda d’aquests dos punts, el ple també va aprovar el límit màxim de despesa no financera pel pressupost de l’any vinent amb els vots a favor del PSC, CiU i PPC, mentre que EUiA-ICV va votar-hi en contra.

La modificació de l’ordenança reguladora d’instal·lacions publicitàries mitjançant rètols, cartelleres i similars es va aprovar per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar.

Per contra, la moció presentada per la coalició d’esquerres per recuperar i gestionar els aliments en bon estat dels establiments d’alimentació no va prosperar, ja que tan sols va comptar amb els vots a favor dels proposants. Tant PSC com CiU van votar en contra, i el PPC es va abstenir.

La sessió plenària també va aprovar un tema inclòs per urgència a l’ordre del dia: les clàusules del concurs per adjudicar l’explotació de les zones blaves de cara a l’any vinent. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU, i els vots en contra d’EUiA-ICV i PPC.

Data de realització: 10/26/2012 | Data de la darrera actualització: 10/26/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300