Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes l’Agenda Llatinoamericana 2013.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2012 02:44:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta a Blanes l’Agenda Llatinoamericana 2013.

L’acte va comptar amb la participació d’Albert Quintana, membre de Justícia i Pau, i va incloure la projecció del documental “L’Excusa”, un dels 13 que s’inclou al DVD editat enguany.

Des de fa més de 20 anys, una de les opcions que tenim al desembre, quan hem de comprar una nova agenda per a l’any següent és adquirir l’Agenda Llatinoamericana, una iniciativa que va impulsar l’any 1992 Pere Casaldàliga.

L’Ajuntament i les parròquies de Blanes van organitzar divendres passat la presentació de l’edició del 2013, un acte que va introduir Josep Muñoz en representació del consell parroquial.


presentacio agenda 2013 - 1presentacio agenda 2013 - 2presentacio agenda 2013 - 3presentacio agenda 2013 - 4presentacio agenda 2013 - 5presentacio agenda 2013 - 6

El convidat central de l’acte va ser Albert Quintana, educador i membre de “Justícia i Pau”, qui va recordar pels qui encara no ho sabessin, que l’agenda va més enllà d’uns fulls de calendari ampliats: és una eina de conscienciació social.

En aquest sentit, enguany el lema de l’Agenda és “L’altra economia” que, el què planteja, no és altra cosa que una qüestió que fa temps que moviments com el del 15-M ja porten reclamant i defensant: cal un canvi de mentalitat.

Una de les novetats que ha acompanyat l’Agenda Llatinoamericana del 2013 és la publicació d’un DVD produït i editat perquè sigui una eina pedagògica a l’abast dels educadors. Per veure els capítols no fa falta comprar el DVD, ja que s’hi pot accedir a través de la xarxa gratuïtament amb l’enllaç www.llatinoamericana.org/2010/cat/documental.asp.

El DVD inclou 13 vídeos que tracten temes com ara la democràcia, el gènere, l’educació, el treball, els mitjans de comunicació, o bé la globalització, entre d’altres. Precisament un d’aquests 13 capítols, el que tractava sobre el treball presentat sota el títol L’Excusa, és el que es va projectar divendres coincidint amb presentació de l’Agenda Llatinoamericana.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va encarregar de tancar l’acte, recordant que, des de sempre, l’Agenda Llatinoamericana ha estat una eina per ajudar a reflexionar, una qüestió que entén que, ara per ara, donada d’actual situació, és bàsica.

Al terme de la presentació, en què es va convidar els participants a obrir un debat sobre els temes tractats, també es va aprofitar per vendre exemplars de l’Agenda Llatinoamericana, que costa 8 euros, així com per repartir calendaris de gran format gratuïts. A Blanes es pot comprar l’agenda a les parròquies Santa Maria, Santa Teresa i Sagrada Família, així com a la papereria Bitlloch.

Data de realització: 12/03/2012 | Data de la darrera actualització: 12/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300